ARNFINN JOHANSEN

Prisbelønnet naturfotograf med fokus på
vurderinger, ettertanke og miljø.

Arnfinn Johansen fanger naturens magi med sine bilder

Arnfinn Johansen er semiprofesjonell naturfotograf som bor på Lillehammer i Norge og er medlem i Norske Naturfotografer (NN), en eksklusiv forening for naturfotografer som deler et engasjement for bevaring av miljøet og som har høye etiske normer. Arnfinn har framfor alt konsentrert sin fotografering til de Nordiska landene, inklusive Svalbard, i tillegg til Afrika samt et antall reiser til blant annet India, Brasil og Galapagos. Arnfinn driver en egen safaricamp i Maasai Mara i Kenya, Oltepesi Tented Safari Camp, der han også har en spesialtilpasset Land Cruiser som er perfekt for fotografer som ønsker et lavt perspektiv.

Med sine bilder ønsker Arnfinn å vise frem naturens magi, kommunisere stemninger og la bildene fortelle sin egen historie. Noen av han sterkeste bilder viser dyr og fugler i sitt naturlige habitat, ofte i kombinasjon med en ren komposisjon der det også gis rom for miljø og landskap.
Han forteller dette om sitt fotografiske ståsted:
– For meg er fotograferingen like viktig som naturen, og naturen er verdt å bevare. Jeg arbeider fortsatt med klassisk fotografi. Ordet er egentlig ikke så viktig, men jeg vil at resultatet skal bli noe mer en bare et teknisk fungerende naturlig bilde. Jeg vil at bildene skal fortelle en historie og gi muligheter for refleksjoner. Naturen har stor egenverdi – derfor ønsker jeg at mine bilder skal gi en «tankestopper» og fremme en ydmykhet overfor naturen.
Jag vil også at betrakteren skal oppleve nærhet. For meg skal et bilde ikke bare være et bilde av et dyr, men jeg prøver å fange dyrets personlighet i sitt naturlige miljø på en nær og intim måte.

Utmerkelser: Arnfinn bilder er internasjonalt anerkjent gjennom mange naturfotokonkurranser. I 2011 ble han den første hovedvinneren av Nordens største naturfotokonkurranse: Nordic Nature Photo Contest. Etter det har han mottatt flere utmerkelser i fotokonkurranser – slik som i European Wildlife Photographer of the Year, Asferico, Glanzlichter, Por el Planeta, Oasis, Global Arctic Awards, Spider Awards, Memorial Maria Luisa, Monochrome Photography Awards, Nature’s Best Windland Smith Rice Awards, Sony World Photography Awards med mere.

Utstillinger og annet: Arnfinn har hatt flere fotoutstillinger i Norge. Bildene hans har også blitt presentert i flere internasjonale gallerier, inklusive Smithsonian National Museum of Natural History i Washington DC, Patrick Mavros Art Gallery i London og Somerset House i London. Hans bilder har også blitt publisert i aviser, magasinner, bøker og kalendere over hele verden. Arnfinn er tilknyttet bildebyrået NTB Scanpix.

Utstyr og teknikk: Arnfinn er Nikon-fotograf og bruker alle brennvidder fra 14 mm til 800 mm og Aquatech undervannsfoto-utsyr med mere. Han jobber også mye med fjernstyrte utløsere i sin fotografering – inklusive en egenutviklet radiostyrt bil for å kunne fotografere blant annet løver med vidvinkel.

For mere informasjon:

arnfinnjohansen.com

www.facebook.com/arnfinn.johansen.12

www.foto.no/artikler/intervjuer/fotografen/47522-arnfinn-johansen

Klikk på bildene for å se dem i større format.