NAMIBIA FRA HAV TILL ØRKEN

Namibia • 30. august – 11. september 2019

Oppdag Namibias bølgende sanddyner og fantastiske dyreliv sammen med en av Nordens mest kjente fotografer; Pål Hermansen.

Namibia er et land med kontraster og ett perfekt reisemål for fotografer. Fra det buldrende bylivet i hovedstaden Windhoek, stillheten i den vidstrakte Kalahariørkenen til de brusende bølgene utenfor Namibørkenen store sanddyner og ikke minst dyrelivet i den store nasjonalparken Etosha. Størstedelen av landets overflate er ørken og halv-ørken. I øst finnes den  myteomspunne Kalahariørkenen og i vest finner vi den store Namibørkenen med bland annet de berømte, rødgule sanddynene som fotografer elsker og fange på minnekortene.

Ute ved havet befinner Skjelettkusten seg med sine spannende skipsvrak som lokker både fotografer og kunstnere. Namibia, som er dobbelt så stort som Sverige, har flere ulike naturtyper som for eksempel store sandsletter og høye fjell som gir mange muligheter for å få flotte landskapsbilder

I de sydligste delene er det landskapet som en nytes mest – og i Etosha National Park er det dyrelivet som er fascinerende. Her finns 340 fuglearter og 100 ulike Pattedyrarter, blant annet elefanter, giraffer, antiloper, sebraer, nesehorn, sjakaler i tillegg til de store kattedyrene som løver, leoparder og geparder. Fascinerende er også møtet med landets innbyggere fra de ulike folkegruppene.

Her kan nevnes Himba-folket som fortsatt ofte lever etter gamle tradisjoner i de nordre delene av landet – og Herero-folket som man ibland kan se kledde i sine spesielle, tradisjonelle klær.

REISENS HØYDEPUNKTER

 • Fantastiske fotomuligheter av Namibias dyr og natur.
 • Safari-utflukter i Etosha National Park.
 • Besøk i spøkelsesbyen Kolmanskop som ørkenen har tatt over.
 • De ikoniske, døde trærne i Deadvlei – omringet av høye sanddyner.
 • Besøk hos det nomadiske Himba-folket.
 • Fotografere pelsseler i tusentall.
 • Medvirkning av Pål Hermansen på hele reisen.
 • Foredrag og bilderedigering av Pål Hermansen.

FOTOGRAF

Pål Hermansen, født i Oslo i 1955, er en av de mest vellykkede dyre- og naturfotografer i Norden, og har et stort antall internasjonale priser, artikler og forelesninger på sin merittliste. Han har utgitt ikke mindre enn 33 bøker og har også vunnet et stort antall priser, inkludert BBC Wildlife Photographer of the Year to ganger og den europeiske naturfotografen av året tre ganger.

Påls bilder har blitt publisert i aviser og blader over hele verden. Blant disse er National Geographic Magazine, GEO Magazine, Conde Nast Traveler, Stern, New York Times, BBC Wildlife Magazine og alle store engelske aviser. I tillegg har han hatt over 45 fotoutstillinger verden over og deltatt i Wild Wonders of Europe, en av verdens største bildeprosjekter.

palhermansen.com

PÅLS OPPGAVER UNDER REISEN

På samtlige av våre workshops medvirker det alltid en kjent og dyktig fotograf, hvis oppgave er å agere foto-vert og hjelpe deg til å bli en bedre fotograf for å gjøre dette på best mulig måte kommer du til å få hjelp av Pål Hermansen. Både før – under og etter workshopen.

FØR: Vi vil gjerne at du sender, sammen med portrettbilde, tre til fem bilder som representerer deg som fotograf. Dette gjør det det lettere for Pål og tilpasse veiledningen og fototipsene til deg, slik at du på best mulig måte kan utvikle deg som fotograf ut fra dine egne forutsetninger.

Under: Under Påls ledning kommer vi til å bruke mye tid ute i felt for å fotografere. Det gir også mange muligheter for individuelle fototips og praktiske råd innen kamerateknikk og kamerainnstillinger. Det blir også tid til å arbeide med bilderedigering og å se på hverandres bilder. Vi kommer til å snakke om blant annet bildekomposisjon og lyset i bildene. Pål kommer også til å holde interessante foredrag.

DESTINASJONER

ETOSHA NATIONAL PARK 

Etosha er Namibias største og mest berømte naturreservat. Når vi reiser mot slutten av den tørre årstiden, vil de kunstige vannhullene være svært godt besøkte av dyr. I parken er det mulig å se flokker ac springbukker, sebra og oryx. Elefanter, sjiraffer og neshorn er heller ikke uvanlige i området sammen med mange andre arter. Av «The Big Five» (dvs. elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Hvis vi ikke ser bøffel her – så er det fordi det for tørt for dem. Vi besøker flere vannhull på forskjellige tider på dagen for å se så mange dyr som mulig.

NAMIB NAUKLUFT NATIONAL PARK

Namib betyr «åpne rom». Namib Naukluft er den største parken i Afrika og den fjerde største i verden. Omkretsen er litt større enn Sveits. I den østlige delen finner du Naukluftfjellkjeden med sin blodrøde granitt, sandstein og feltspat. Parken inkluderer også i den vestligste delen av Namib-ørkenen som anses å være verdens eldste ørken. Den mest berømte delen er Sossusvlei, som inkluderer de store sanddynene som strekker seg helt ned til sjøen og er Namibias største turistmål. Sanddynene har demt opp Tsauchab-elven, som har skapt Deadvlei, en tørr innsjø med døde, tørkede akacietrær som antas å være opptil 800 år gamle. Bilder herfra er blitt Namibias viktigste kjennetegn.

SPØKELSESBYEN KOLMANSKOP

I 1908 ble den første diamanten funnet i dette området av tyske jernbanearbeidere. Tyskerne innså snart hvor rik landet var, og raskt kom tyske gruvearbeidere og annekterte områder. De første gruveeierne skapte seg en stor formue, drevet av sin suksess bygde de blant annet byen Kolmanskop. Dette ligner en tysk liten by med sykehus, skole, teater, bowlinghall, is-fabrikk, den første røntgen på sørlige halvkule, samt Afrikas første trikk. Etter 2. verdenskrig begynte Kolmanskop å miste sin betydning som en diamantby, og mange av byens innbyggere fulgte strømmen av folk som søkte diamanter lenger sør. Byen ble endelig forlatt i 1954. I dag er ørkenen tatt over og de fleste hus er fylt med sand, noe som gir et lite skummelt stemning. Vi har fått en spesiell tillatelse til å besøke denne øde byen – og soloppgangen gir oss gode muligheter for fantastiske bilder i – og rundt de forlatte husene.

QUIVER TREE FOREST OG GIANT`S PLAYGROUND

I den sørlige delen av Namibia, ved kanten av Kalahari-ørkenen, er et av landets to større områder med Quiver-trær. Quiver-trær, eller Kokerboom som de heter på Afrikaans, er en av de mest karakteristiske artene i de tørre delene av Namibia. Faktisk er det ikke noe tre, men en aloe-plante med gaffellignende grener som strekker seg til himmelen. De vokser seg opp mot ni meters høyde og har en diameter på opptil en meter. De vokser som regel «alene», men her står de i store grupper og gir inntrykk av en skog. Trærne gir flotte muligheter for flotte bilder, både i dagslys og ved solnedgangen. I nærheten ligger også «Giant´s playground», en kvadratisk klippeblokk som ble dannet for mange millioner år siden, og ser virkelig ut som et sted hvor gigantene har spilt med store byggeklosser.

PROGRAM

Fly til Windhoek på egenhånd. Da mange ønsker å booke fly selv så har vi ikke inkludert dette i prisen.

FREDAG 30. AUGUST 2019

Ved ankomsten samlas vi på Windhoeks flyplass der du møtes av Pål Hermansen og en reiseleder fra Zoom Fotoresor. Vi reiser til vårt hotell «Windhoek Country Club Resort» der vi får tid til å slappe av litt før vi spiser en velkomstmiddag sammen. (M)

LØRDAG 31. AUGUST 2019

Etter frokost begir vi oss sørover til Keetmanshoop som ligger ca 50 mil sør for Windhoek. Keetmanshoop er en relativt moderne liten by med ca 22 000 innbyggere og ligger mitt i det sørlige Namibia. Ved ankomst til vårt hotell «Central Lodge» serveres det lunsj etterfulgt av innsjekking og en ettermiddagslur – eller en tur rundt i byen.
Senere på ettermiddagen gir vi oss i vei til «Quivertree forest» for å fotografere Her kommer det mange flotte muligheter for å fange dette unike landskapet på minnebrikkene! Middag på hotellet. (F, L, M)

SØNDAG 1. SEPTEMBER 2019

På morgenen reiser vi tidlig tilbake mot Quivertree Forest for å fotografere trærne på mytt i morgenlyset – og har vi flaks så får vi se de små morsomme Klippegrevlingene som løper mellom steinene. Dyrere er i slekt med elefantene men er betydelige mindre og ser ut som en blanding av kaniner og marsvin. Etter vårt besøk i skogen reiser vi videre til «Giant´s Plauground» for å vandre rundt underlige klippeformasjonene. Her kommer vi også til å innta en piknik-lunsj. Etter lunsjen fortsetter vi mot Lüderitz. Vi gjør et kort stopp hos de berømte villhestene som man tror tros nedstammer fra de hestene som tyskerne hadde med seg hit i starten av 1900-talet. Framme i Lüderitz sjekker vi inn på «Lüderitz Nest Hotel» der vi kommer til å bo i tre netter. På kvelden spiser vi middag i hotellets restaurant. (F, L, M)
Om morgenen går vi tilbake til Quivertree Forest tidlig for å fotografere trærne i et annet lys, og kanskje også få noen bilder av de små, steinete klippene som går mellom steinene. Dyrene er relatert til elefanter, men er betydelig mindre og ser ut som en blanding av kaniner og marsvin. Etter å ha besøkt skogen går vi videre til Giant’s Plauground å vandre rundt blant de forskjellige bergformasjonene. Her serveres også en piknik lunsj. Etter lunsj fortsetter vi mot Lüderitz. Vi gjør en kort stopp på de berømte villhestene som antas å være avledet fra hestene som tyskerne brakte hit tidlig i det 20. århundre. I Lüderitz sjekker vi inn på Lüderitz Nest Hotel, hvor vi vil bo i tre netter. Om kvelden spiser vi middag i hotellets restaurant. (F, L, M)

MANDAG 2. SEPTEMBER 2019

I dag skal vi besøke den spennende spøkelsesbyen «Kolmanskop» – i soloppgangen. Denne, en gang så «grandiose» småby, ble bygget og hadde sin blomstringstid under diamantrushet tidlig på 1900-tallet. I dag er den helt øde. Ørkenen har tatt over og fylt mange av husene med sand. Med andre ord, et annerledes «fotomiljø» hvor du virkelig kan sette kreativiteten på prøve. Vi har også muligheten til å bli med på en guidet omvisning på formiddagen – der vi kan få en bedre forståelse av hvordan livet var i denne byen i begynnelsen av forrige århundre. Piknik-frokost
Retur til hotellet der vi har felles lunsj og ettermiddagen blir brukt til bildebehandling sammen med Pål. For de som ønsker kan vi reise tilbake til Kolmanskop rett før solnedgang for å få stemningsbilder fra dette vakre stedet.
Middag på hotellet. (F, L, M)

TIRSDAG 3. SEPTEMBER 2019

Etter en tidig frokost bærer det av sted Halifax Island. Vi reiser ut med en katamaran – og vi kan regne med å få besøk av et antall delfiner som hopper rundt båten. Fra 1866 var denne lille steinete øya under britisk herredømme. De fant øya svært interessant fordi den var dekket av et tykt lag av ekskrementer fra pingvinene. Opp mot et 35 meter høyt lag med avføringen – som på sin side er svært effektiv som gjødsel. Britene jaktet også sel her frem til 1949. Her vil det være endeløse fotomuligheter og vi kan beskue pingviner og andre fugler slik som kronskarver, hinduterne, steinvender, småspove og større flamingo. På veien ut passerer vi også fyret «Diaz Point», der vi kan fotografere pelsseler. Her blåser det ofte og med de flotte klippene, med Atlanterhavet som ruller inn så blir det et fantastisk skue – og forhåpentligvis noen spektakulære bilder.
(F, L, M)

ONSDAG 4. SEPTEMBER 2019

I dag går ferden nordover mot «Sossuvlei», en av Namibias absolutt største fotoattraksjoner. Det blir en dag med en lang transportetappe – kun avbrutt av noen «fotostopp» i det vidstrakte landskapet. En god pikniklunsj blir servert i løpet av dagen. Mot slutten av reisen kommer vi frem til «Namib Desert Lodge» som ligger ved foten av sanddynene. Her skal vi boi to netter og detter er et godt utgangspunkt for å utforske dette området. Fra verandaen på Lodgen har vi en god utsikt mot dette vakre landskapet – og mot vannhullet som dyrene kommer frem til på kveldene for å drikke under solnedgangen. (F, L, M)

TORSDAG 5. SEPTEMBER 2019

Svært tidlig neste morgen starter vi vår videre reise ned til Sossusvlei og de mest berømte sanddynene. Gjennom en 6 mil lang dal, med store sanddyner på begge sider, reiser vi inn mot den største sanddynen, Big Daddy, for å fange solstrålene så tidlig som mulig. De som vil kan gå opp til Big Daddy og få en fantastisk utsikt over landskapet med en rekke store sanddyner rundt. Under Big Daddy er et av våre storslåtte mål for dagen, Deadvlei. Det er en «dehydrert» havbunn med de berømte gamle trærne som får sin silhuett mot sanddynene.

Her kan du gå en 1,2 km lang spasertur gjennom sanden – eller eller ta en lengre tur over den store sanddynen. Fotomulighetene er uendelige, og vi starter dagen tidlig – for at varmen midt på dagen er ulidelig. På vei tilbake til hotellet vil vi stoppe på flere lokasjoner og fange de vakre sanddynene – «Dune 45» er en av de mest fotograferte, med sin særegne form. Også her kan alle som ønsker å vandre på dynene for å få en bedre oversikt over området. Pikniklunsjen blir servert etter behov. På ettermiddagen er det tid til fotoredigering, litt hvile eller kanskje en dukkert i hotellets basseng før vi tar en felles middag. Når mørket faller på byr sjansen seg for litt nattfotografering – og prøve å fange melkeveien over dette vakre landskapet. (F, L, M)

FREDAG 6. SEPTEMBER 2019

Alternativ morgenaktivitet: For den som ønkser å fotografere Namibia fra oven har mulighet til å ta en tur med en varmluftsballong. I omtrent en times tid svever man over dette mektige sandhav i verdens eldste ørken. Det er mektig å sveve lydløst over sanddynene men solen kaster sine første stråler over landskapet. En opplevelse man kansjke bare får en gang i livet – og som garantert vil fylle opp minnekortet! Etter landing blir det servert en sjampanjefrokost «in the middle of nowhere», før vår sjåfør tar oss tilbake til hotellet. På ettermiddagen reiser vi videre nordover til Cape Cross, der vi skal tilbringe de neste to nettene. Underveis stopper vi ved blant annet ved «Solitaire», en knøttliten by som minner mere om en gammel «westernby». Her ligger det mange gamle rustne bilvrak som kan utgjør noen flotte motiv. Det blir også flere stopp under dagen for å fotografere den mektige naturen.
Når vi ankommer til havnebyen «Walvis Bay» stopper vi opp for å fotografere de fargerike flamingoene som hekker ved kyststripen. Herfra fortsetter vi opp langs kysten på «saltveier» opp mot vårt hotell «Cape Cross Lodge» som ligger ved stranden og har en fantastisk utsikt ut mot havet. Middag på hotellet. (F, L. M)

LØRDAG 7. SEPTEMBER 2019

I dag starter vi med et besøk til en sel-reservat ved Cape Cross. Reservatet er kjent for sin store koloni med pelsseler. Her får du mulighet til å komme veldig nærme disse fascinerende dyrene i sitt daglige liv, der de dykker etter føde, mater sine unger, knuffer på hverandre eller bare later i solen seg på klippene.
Brune hyener og sjakaler finnes det også mye av her. De har anpasset seg til livet i nærheten av selene og patruljerer rundt kolonien i jakt etter døde eller skadde dyr. Fuglelivet kan nærmest beskrives som overveldende og blomstrende. Her kan du fotografere mange av de Sørafrikanske fugleartene – og det i overflod. Denne kyststrekningen i Namibia kalles «Skjelletkysten» og er kjent for sine mytiske skipsvrak. Vrakene forteller indirekte historier om tragedier og desperasjon – og har lokket til seg mange lykkejegere.

Du kommer også til å få muligheten til å fotografere et av vrakene.
Tilbake på hotellet blir det tid for redigering før vi spiser middag sammen.
(F, L, M)

SØNDAG 8. SEPTEMBER 2019

Etter frokost bærer det videre nordover, til Etosha National Park. I løpet av reisen besøker vi en by der vi skal treffe det tradisjonelle Himbafolket.
Himbaéne er en nomadestamme som flytter rundt i området – alt etter sesongen slik at buskapen skal finne føde. De livnærer seg først og fremt på å avle opp sau og geit. Denne stammen lever i sine gamle vaner og tradisjoner. De smører seg inn med fett og okra for å beskytte seg mot den sterke solen. Det er fremfor alt kvinnene som peker seg ut med sine vakre frisyrer som er modellert med leire, med en rustrød farge. Ved lunsjtider kommer vi frem til Okaukuejo Camp, inne i nasjonalparken der vi kommer til å tilbringe tre netter. På hotellet er det til for å hvile, eller en dukkert i bassenget. Eller hvorfor ikke et besøk til campens vannhull, som ansees å være et av de beste i Namibia, med gode sitteplasser og nattbelysning. Her kan man ofte se mange ulike dyrearter komme for å drikke vann, slik som neshorn, elefanter, giraffer og løver. Og om det er en vakker solnedgang kan man få noen fantastiske bilder av dyrene mot den synkende solen. Middag på campen. (F, L, M)

MANDAG 9. SEPTEMBER 2019

Nå står Namibias største og mest berømte reservat til vår disposisjon.
Ettersom vi ankommer mot slutten av den tørketiden – kommer de kunstige vannhullene til å være godt besøkt av dyr som skak drikke vann.

I Etosha finner man fire av fem av ”The Big five”. Bøfler finnes ikke her da er det er fort tørt, men vi kan se Damara dik-dik, parkens minste antilope, flokker med elefanter, giraffer, sebraer og black faced impala. Har vi flaks så kan vi også se løver og de svarte neshornene som kommer til vannhullene for å drikke.

Etter for første formiddagssafari inntar vi lunsj på campen. På ettermiddagen er det bilderedigering som står for døren – eventuelt en vandring på egenhånd til campens vannhull. Etter middagen tar vi en nattsafari til vannhullet rundt Okaukuejo. (F, L, M)

TIRSDAG 10. SEPTEMBER 2019

Dagen tilbringer i parken og vi innleder med en formiddagssafari for å få til det «riktige spesielle bildet». Etter en dag av spaning og fotografering av Etoshas fantastiske dyreliv begir vi oss ut i skymningen til de store spøkelsetrærne for å ta noen kveldsbilder. Samme kveld har vi også vår avslutningsmiddag i campen – og her vil også Pål kåre «reisens beste bilde» som automatisk går videre til finalen i konkurransen ”Årets Bilde 2019”. (F, L, M)

ONSDAG 11. SEPTEMBER 2019

Tidig frokost og før vi har transport dirkete til flyplassen i Windhoek der du tar farvel med dine nye fotovenner og gjør deg klar for hjemreisen. (F)

OVERNATTING

WINDHOEK COUNTRY CLUB REOSRT ****+

WWindhoek Hotel and Country Club er et veldig bra førsteklasses hotell som passer for både turister og forretningsreisende. Hotellet har 144 dobbeltrom og syv suiter, fordelt over to etasjer, og alle er utstyrte med bad, air condition, minibar, kaffe- og tekoker, telefon, hårføner, TV og balkong. Restauranten serverer god mat inspirert av det franske kjøkkenet. Det er også en orientalsk restaurant og en jazzsalong samt Wi-Fi.

www.windhoekhotel.net

CENTRAL LODGE***+

Central Lodge har 27 romslige gjesterom som ligger rundt gårdsplassen. Rommene har eget bad og er utstyrt med blant annet klimaanlegg, telefon, TV og kaffe- / tekoker. De har en god personlig service og à la carte-restauranten holder en høy klasse. Hotellet har både et svømmebasseng, en fin uteplass med fontene og palmer og konferansefasiliteter. Det er et populært hotell for både turister og forretningsreisende.

www.central-lodge.com

LÜDERITZ NEST HOTEL****

Lüderitz Nest Hotel har en ypperlig beliggenhet på klippene ved havet med en vakker utsikt. Rett foran hotellet ligger en privat strand. Det er også et svømmebasseng med solsenger og parasoller, alt omgitt av en frodig hage. Restauranten serverer internasjonal – og sørafrikansk mat, ledsaget av lokale spesialiteter. Alle rommene har havutsikt og er utstyrt med air condition, telefon, laptop-safe, vannkoker, satellitt-TV. Rommene ble renovert i 2017. Hotellet har gratis Wi-Fii.

www.nesthotel.com

NAMIB DESSERT LODGE***+

odgen ligger rett ved foten av røde de sanddynene og har en fantastisk utsikt over ørkenen. De har en stor veranda hvor gjestene kan sette seg ned og nyte den vakre utsikten. Hotellet har 65 rom med eget bad og er utstyrt med vannkoker, safe, air condition / oppvarming og myggnett. Det finnes en à la carte / bufférestaurant, bar, to svømmebassenger med solsenger, gratis WiFi, hage med palmer og liten gavebutikk.

www.sossusvlei.org/accommodation/namib-desert-lodge/

CAPE CROSS LODGE***

Lodgen ligger alene ved sjøen, bare noen få kilometer fra Cape Cross Seal Reserve, verdens største forplantningsområde for pelsseler. Plasseringen på «skjelettkysten» er perfekt. Anlegget har store glassvinduer mot havet havet, som maksimerer lys og utsikt. Cape Cross Lodge tilbyr 18 gjesterom, alle med havutsikt. Rommene i andre etasje har en balkong, og fra bakkenivå fører døren direkte til stranden utenfor. Baderommene er store og luftige. Lodgens restaurant tilbyr fisk, sjømat samt viltkjøtt, og middag serveres ofte ved den knitrende peisen i restauranten.

www.capecrosslodge.com

OKAUKUEJO CAMP***+

Okaukuejo Camp ble bygget i 1957 og har blitt renovert gradvis uten å miste sin flotte atmosfære. I leiren er det 104 hytter i forskjellige størrelser og 26 telt. Hyttene er spredt ut over området, og alle tilbyr forskjellige opplevelser. De fleste er i to etasjer, og alle har eget bad. De fleste har også en balkong, sittegruppe og en liten terrasse, kjøleskap og kaffe- og tekoker. Hotellets restaurant tilbyr gode måltider, og i hotellets svømmebasseng kan du avkjøles deg på varme dager. Leiren har et fantastisk vannhull med gode muligheter til å se dyrelivet. Om natten er vannhullet opplyst.

www.okaukuejo.net/

REISELEDER

For at en reisen skal fungere best mulig, og for at du som deltaker skal få mest mulig tid til å fotografere, er det viktig at logistikken under reisen turen fungerer. For å forsikre oss om dette, samt la fotografen fokusere på å hjelpe deg med å utvikle din fotografering, har vi med en reiseleder fra Zoom på alle turer.
Han administrerer all logistikk under turen. Alle våre reiseledere har også en veldig god kunnskap i fotografering. Sammen med våre lokale guider og samarbeidspartnere sikrer Zooms kvaliteten og logistikken slik at den deltakende fotografen kan fokusere på å hjelpe deg med å utvikle deg som fotograf til 100%.

HVA INNEBÆRER 
EN ZOOM-REISE?

Zoom Fotoreiser tilbyr Nordens bredeste utvalg av fotoreiser – der du kan utvikle deg og la deg inspirere som fotograf.

Vi tilbyr reiser og workshops i forskjellige fotosjangere, fra korte foto-vandringer til lengre reiser rundt om i verden.

VELKJENTE FOTOGRAFER

En velkjent og dyktig fotograf medvirker alltid under hele reisen for å hjelpe deg til og utvikle deg til å bli en bedre fotograf

SPESIFISERT OVERNATTING

Du vet allerede når du bestiller hvilke hoteller du skal bo på, og at disse er av høy standard.

ZOOM-REPRESENTASJON

En reiseleder fra Zoom er tilstede på alle reiser og styrer all logistikk under turen, slik at fotografen kan fokusere 100% på deg - og din fotografering.

PRIS

Pris per person: SEK 41.900:-

Prisen inkluderer:

 • Transport til og fra flygplassen.
 • Alle jeep, båt og busstransporter under reisen.
 • Overnatting i delt dobbeltrom på hotell etter program.
 • Måltider (F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag) etter program.
 • Parkavgifter.
 • Medvirkning av Pål Hermansen på hele reisen.
 • Workshops av Pål Hermansen på hele reisen.
 • Medvirkning av en reiseleder fra Zoom Fotoresor.
 • Medvirkning av lokale engelsktalende guider.
 • Hotell- og andre lokale skatter og avgifter.

Priset inkluderer ikke:

 • Flyg til Windhoek, Namibia.
 • Enkeltromstillegg: SEK 4.900:-
 • Ekstra valgfrie aktiviteter som ballongflyging.
 • Drikke til maten.
 • Tips til lokale guider, ca 10 USD / dag.
 • Kostnader av personlig karakter som telefonsamtaler etc.
 • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring. Se ”Verdt på vite

FLY

Om du/dere ønsker hjelp til å booke fly til Windhoek hjelper vi gjerne til med dette. Kontakt oss på telefon +46 470 466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

FAKTA

Målgruppe: Fotografer interessert av og utvikle sina kunnskaper i landskap og dyr – og naturfotografering.

Min/maks antall: 8/12

Utstyr: Systemkamera, vidvinkelobjektiv eksempelvis 24mm eller lengre brennvidde for landskapsfotografering samt lange teler opp mot 500mm for safarier, telekonverter, stativ. Om mjlig; ta med en Laptop med Adobe Photoshop eller Lightroom.

Øvrig: For nærmere informasjon om Zoom Fotoresor, leverandørvillkår etc. se vår hjemmeside under ”Øvrig”.

Valutakurs: Rand 0,69

BOOKING

Du booker denne reisen ved å klikke på knappen nedenfor eller ringe +46 470 466 40.

Oppdag Namibias bølgende sanddyner og fantastiske dyreliv sammen med en av Nordens mest kjente fotografer; Pål Hermansen

Namibia er et land med kontraster og ett perfekt reisemål for fotografer. Fra det buldrende bylivet i hovedstaden Windhoek, stillheten i den vidstrakte Kalahariørkenen til de brusende bølgene utenfor Namibørkenen store sanddyner og ikke minst dyrelivet i den store nasjonalparken Etosha. Størstedelen av landets overflate er ørken og halv-ørken. I øst finnes den  myteomspunne Kalahariørkenen og i vest finner vi den store Namibørkenen med bland annet de berømte, rødgule sanddynene som fotografer elsker og fange på minnekortene.

Ute ved havet befinner Skjelettkusten seg med sine spannende skipsvrak som lokker både fotografer og kunstnere. Namibia, som er dobbelt så stort som Sverige, har flere ulike naturtyper som for eksempel store sandsletter og høye fjell som gir mange muligheter for å få flotte landskapsbilder

I de sydligste delene er det landskapet som en nytes mest – og i Etosha National Park er det dyrelivet som er fascinerende. Her finns 340 fuglearter og 100 ulike Pattedyrarter, blant annet elefanter, giraffer, antiloper, sebraer, nesehorn, sjakaler i tillegg til de store kattedyrene som løver, leoparder og geparder. Fascinerende er også møtet med landets innbyggere fra de ulike folkegruppene.

Her kan nevnes Himba-folket som fortsatt ofte lever etter gamle tradisjoner i de nordre delene av landet – og Herero-folket som man ibland kan se kledde i sine spesielle, tradisjonelle klær.

REISENS HØYDEPUNKTER

 • Fantastiske fotomuligheter av Namibias dyr og natur.
 • Safari-utflukter i Etosha National Park.
 • Besøk i spøkelsesbyen Kolmanskop som ørkenen har tatt over.
 • De ikoniske, døde trærne i Deadvlei – omringet av høye sanddyner.
 • Besøk hos det nomadiske Himba-folket.
 • fotografere pelsseler i tusentall.
 • Medvirkning av Pål Hermansen på hele reisen.
 • Foredrag og bilderedigering av Pål Hermansen.

FOTOGRAF

Pål Hermansen, født i Oslo i 1955, er en av de mest vellykkede dyre- og naturfotografer i Norden, og har et stort antall internasjonale priser, artikler og forelesninger på sin merittliste. Han har utgitt ikke mindre enn 33 bøker og har også vunnet et stort antall priser, inkludert BBC Wildlife Photographer of the Year to ganger og den europeiske naturfotografen av året tre ganger.
Påls bilder har blitt publisert i aviser og blader over hele verden. Blant disse er National Geographic Magazine, GEO Magazine, Conde Nast Traveler, Stern, New York Times, BBC Wildlife Magazine og alle store engelske aviser. I tillegg har han hatt over 45 fotoutstillinger verden over og deltatt i Wild Wonders of Europe, en av verdens største bildeprosjekter.

palhermansen.com

PÅLS OPPGAVER UNDER REISEN

På samtlige av våre workshops medvirker det alltid en kjent og dyktig fotograf, hvis oppgave er å agere foto-vert og hjelpe deg til å bli en bedre fotograf for å gjøre dette på best mulig måte kommer du til å få hjelp av Pål Hermansen. Både før – under og etter workshopen.

FØR. Vi vil gjerne at du sender, sammen med portrettbilde, tre til fem bilder som representerer deg som fotograf. Dette gjør det det lettere for Pål og tilpasse veiledningen og fototipsene til deg, slik at du på best mulig måte kan utvikle deg som fotograf ut fra dine egne forutsetninger.

Under: Under Påls ledning kommer vi til å bruke mye tid ute i felt for å fotografere. Det gir også mange muligheter for individuelle fototips og praktiske råd innen kamerateknikk og kamerainnstillinger. Det blir også tid til å arbeide med bilderedigering og å se på hverandres bilder. Vi kommer til å snakke om blant annet bildekomposisjon og lyset i bildene. Pål kommer også til å holde interessante foredrag.

DESTINASJONER

ETOSHA NATIONAL PARK

Etosha er Namibias største og mest berømte naturreservat. Når vi reiser mot slutten av den tørre årstiden, vil de kunstige vannhullene være svært godt besøkte av dyr. I parken er det mulig å se flokker ac springbukker, sebra og oryx. Elefanter, sjiraffer og neshorn er heller ikke uvanlige i området sammen med mange andre arter. Av «The Big Five» (dvs. elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Hvis vi ikke ser bøffel her – så er det fordi det for tørt for dem. Vi besøker flere vannhull på forskjellige tider på dagen for å se så mange dyr som mulig.

NAMIB NAUKLUFT NATIONAL PARK

Namib betyr «åpne rom». Namib Naukluft er den største parken i Afrika og den fjerde største i verden. Omkretsen er litt større enn Sveits. I den østlige delen finner du Naukluftfjellkjeden med sin blodrøde granitt, sandstein og feltspat. Parken inkluderer også i den vestligste delen av Namib-ørkenen som anses å være verdens eldste ørken. Den mest berømte delen er Sossusvlei, som inkluderer de store sanddynene som strekker seg helt ned til sjøen og er Namibias største turistmål. Sanddynene har demt opp Tsauchab-elven, som har skapt Deadvlei, en tørr innsjø med døde, tørkede akacietrær som antas å være opptil 800 år gamle. Bilder herfra er blitt Namibias viktigste kjennetegn.

SPØKELSESBYEN KOLMANSKOP

I 1908 ble den første diamanten funnet i dette området av tyske jernbanearbeidere. Tyskerne innså snart hvor rik landet var, og raskt kom tyske gruvearbeidere og annekterte områder. De første gruveeierne skapte seg en stor formue, drevet av sin suksess bygde de blant annet byen Kolmanskop. Dette ligner en tysk liten by med sykehus, skole, teater, bowlinghall, is-fabrikk, den første røntgen på sørlige halvkule, samt Afrikas første trikk. Etter 2. verdenskrig begynte Kolmanskop å miste sin betydning som en diamantby, og mange av byens innbyggere fulgte strømmen av folk som søkte diamanter lenger sør. Byen ble endelig forlatt i 1954. I dag er ørkenen tatt over og de fleste hus er fylt med sand, noe som gir et lite skummelt stemning. Vi har fått en spesiell tillatelse til å besøke denne øde byen – og soloppgangen gir oss gode muligheter for fantastiske bilder i – og rundt de forlatte husene.

QUIVER TREE FOREST OG GIANT`S PLAYGROUND

I den sørlige delen av Namibia, ved kanten av Kalahari-ørkenen, er et av landets to større områder med Quiver-trær. Quiver-trær, eller Kokerboom som de heter på Afrikaans, er en av de mest karakteristiske artene i de tørre delene av Namibia. Faktisk er det ikke noe tre, men en aloe-plante med gaffellignende grener som strekker seg til himmelen. De vokser seg opp mot ni meters høyde og har en diameter på opptil en meter. De vokser som regel «alene», men her står de i store grupper og gir inntrykk av en skog. Trærne gir flotte muligheter for flotte bilder, både i dagslys og ved solnedgangen. I nærheten ligger også «Giant´s playground», en kvadratisk klippeblokk som ble dannet for mange millioner år siden, og ser virkelig ut som et sted hvor gigantene har spilt med store byggeklosser.

PROGRAM

Fly til Windhoek på egenhånd. Da mange ønsker å booke fly selv så har vi ikke inkludert dette i prisen.

FREDAG 30. AUGUST 2019

Ved ankomsten samlas vi på Windhoeks flyplass der du møtes av Pål Hermansen og en reiseleder fra Zoom Fotoresor. Vi reiser til vårt hotell «Windhoek Country Club Resort» der vi får tid til å slappe av litt før vi spiser en velkomstmiddag sammen. (M)

LØRDAG 31. AUGUST 2019

Etter frokost begir vi oss sørover til Keetmanshoop som ligger ca 50 mil sør for Windhoek. Keetmanshoop er en relativt moderne liten by med ca 22 000 innbyggere og ligger mitt i det sørlige Namibia. Ved ankomst til vårt hotell «Central Lodge» serveres det lunsj etterfulgt av innsjekking og en ettermiddagslur – eller en tur rundt i byen. Senere på ettermiddagen gir vi oss i vei til «Quivertree forest» for å fotografere Her kommer det mange flotte muligheter for å fange dette unike landskapet på minnebrikkene! Middag på hotellet. (F, L, M)

SØNDAG 1. SEPTEMBER 2019

På morgenen reiser vi tidlig tilbake mot Quivertree Forest for å fotografere trærne på mytt i morgenlyset – og har vi flaks så får vi se de små morsomme Klippegrevlingene som løper mellom steinene. Dyrere er i slekt med elefantene men er betydelige mindre og ser ut som en blanding av kaniner og marsvin. Etter vårt besøk i skogen reiser vi videre til «Giant´s Plauground» for å vandre rundt underlige klippeformasjonene. Her kommer vi også til å innta en piknik-lunsj. Etter lunsjen fortsetter vi mot Lüderitz. Vi gjør et kort stopp hos de berømte villhestene som man tror tros nedstammer fra de hestene som tyskerne hadde med seg hit i starten av 1900-talet. Framme i Lüderitz sjekker vi inn på «Lüderitz Nest Hotel» der vi kommer til å bo i tre netter. På kvelden spiser vi middag i hotellets restaurant. (F, L, M)

Om morgenen går vi tilbake til Quivertree Forest tidlig for å fotografere trærne i et annet lys, og kanskje også få noen bilder av de små, steinete klippene som går mellom steinene. Dyrene er relatert til elefanter, men er betydelig mindre og ser ut som en blanding av kaniner og marsvin. Etter å ha besøkt skogen går vi videre til Giant’s Plauground å vandre rundt blant de forskjellige bergformasjonene. Her serveres også en piknik lunsj. Etter lunsj fortsetter vi mot Lüderitz. Vi gjør en kort stopp på de berømte villhestene som antas å være avledet fra hestene som tyskerne brakte hit tidlig i det 20. århundre. I Lüderitz sjekker vi inn på Lüderitz Nest Hotel, hvor vi vil bo i tre netter. Om kvelden spiser vi middag i hotellets restaurant. (F, L, M)

MANDAG 2. SEPTEMBER 2019

I dag skal vi besøke den spennende spøkelsesbyen «Kolmanskop» – i soloppgangen. Denne, en gang så «grandiose» småby, ble bygget og hadde sin blomstringstid under diamantrushet tidlig på 1900-tallet. I dag er den helt øde. Ørkenen har tatt over og fylt mange av husene med sand. Med andre ord, et annerledes «fotomiljø» hvor du virkelig kan sette kreativiteten på prøve. Vi har også muligheten til å bli med på en guidet omvisning på formiddagen – der vi kan få en bedre forståelse av hvordan livet var i denne byen i begynnelsen av forrige århundre. Piknik-frokost

Retur til hotellet der vi har felles lunsj og ettermiddagen blir brukt til bildebehandling sammen med Pål. For de som ønsker kan vi reise tilbake til Kolmanskop rett før solnedgang for å få stemningsbilder fra dette vakre stedet.
Middag på hotellet. (F, L, M)

TIRSDAG 3. SEPTEMBER 2019

Etter en tidig frokost bærer det av sted Halifax Island. Vi reiser ut med en katamaran – og vi kan regne med å få besøk av et antall delfiner som hopper rundt båten. Fra 1866 var denne lille steinete øya under britisk herredømme. De fant øya svært interessant fordi den var dekket av et tykt lag av ekskrementer fra pingvinene. Opp mot et 35 meter høyt lag med avføringen – som på sin side er svært effektiv som gjødsel. Britene jaktet også sel her frem til 1949. Her vil det være endeløse fotomuligheter og vi kan beskue pingviner og andre fugler slik som kronskarver, hinduterne, steinvender, småspove og større flamingo. På veien ut passerer vi også fyret «Diaz Point», der vi kan fotografere pelsseler. Her blåser det ofte og med de flotte klippene, med Atlanterhavet som ruller inn så blir det et fantastisk skue – og forhåpentligvis noen spektakulære bilder.
(F, L, M)

ONSDAG 4. SEPTEMBER 2019

I dag går ferden nordover mot «Sossuvlei», en av Namibias absolutt største fotoattraksjoner. Det blir en dag med en lang transportetappe – kun avbrutt av noen «fotostopp» i det vidstrakte landskapet. En god pikniklunsj blir servert i løpet av dagen. Mot slutten av reisen kommer vi frem til «Namib Desert Lodge» som ligger ved foten av sanddynene. Her skal vi boi to netter og detter er et godt utgangspunkt for å utforske dette området. Fra verandaen på Lodgen har vi en god utsikt mot dette vakre landskapet – og mot vannhullet som dyrene kommer frem til på kveldene for å drikke under solnedgangen. (F, L, M)

TORSDAG 5. SEPTEMBER 2019

Svært tidlig neste morgen starter vi vår videre reise ned til Sossusvlei og de mest berømte sanddynene. Gjennom en 6 mil lang dal, med store sanddyner på begge sider, reiser vi inn mot den største sanddynen, Big Daddy, for å fange solstrålene så tidlig som mulig. De som vil kan gå opp til Big Daddy og få en fantastisk utsikt over landskapet med en rekke store sanddyner rundt. Under Big Daddy er et av våre storslåtte mål for dagen, Deadvlei. Det er en «dehydrert» havbunn med de berømte gamle trærne som får sin silhuett mot sanddynene. Her kan du gå en 1,2 km lang spasertur gjennom sanden – eller eller ta en lengre tur over den store sanddynen. Fotomulighetene er uendelige, og vi starter dagen tidlig – for at varmen midt på dagen er ulidelig. På vei tilbake til hotellet vil vi stoppe på flere lokasjoner og fange de vakre sanddynene – «Dune 45» er en av de mest fotograferte, med sin særegne form. Også her kan alle som ønsker å vandre på dynene for å få en bedre oversikt over området. Pikniklunsjen blir servert etter behov. På ettermiddagen er det tid til fotoredigering, litt hvile eller kanskje en dukkert i hotellets basseng før vi tar en felles middag. Når mørket faller på byr sjansen seg for litt nattfotografering – og prøve å fange melkeveien over dette vakre landskapet. (F, L, M)

FREDAG 6. SEPTEMBER 2019

Alternativ morgenaktivitet: For den som ønkser å fotografere Namibia fra oven har mulighet til å ta en tur med en varmluftsballong. I omtrent en times tid svever man over dette mektige sandhav i verdens eldste ørken. Det er mektig å sveve lydløst over sanddynene men solen kaster sine første stråler over landskapet. En opplevelse man kansjke bare får en gang i livet – og som garantert vil fylle opp minnekortet! Etter landing blir det servert en sjampanjefrokost «in the middle of nowhere», før vår sjåfør tar oss tilbake til hotellet. På ettermiddagen reiser vi videre nordover til Cape Cross, der vi skal tilbringe de neste to nettene. Underveis stopper vi ved blant annet ved «Solitaire», en knøttliten by som minner mere om en gammel «westernby». Her ligger det mange gamle rustne bilvrak som kan utgjør noen flotte motiv

Det blir også flere stopp under dagen for å fotografere den mektige naturen. Når vi ankommer til havnebyen «Walvis Bay» stopper vi opp for å fotografere de fargerike flamingoene som hekker ved kyststripen. Herfra fortsetter vi opp langs kysten på «saltveier» opp mot vårt hotell «Cape Cross Lodge» som ligger ved stranden og har en fantastisk utsikt ut mot havet. Middag på hotellet. (F, L. M)

LØRDAG 7. SEPTEMBER 2019

I dag starter vi med et besøk til en sel-reservat ved Cape Cross. Reservatet er kjent for sin store koloni med pelsseler. Her får du mulighet til å komme veldig nærme disse fascinerende dyrene i sitt daglige liv, der de dykker etter føde, mater sine unger, knuffer på hverandre eller bare later i solen seg på klippene.

Brune hyener og sjakaler finnes det også mye av her. De har anpasset seg til livet i nærheten av selene og patruljerer rundt kolonien i jakt etter døde eller skadde dyr. Fuglelivet kan nærmest beskrives som overveldende og blomstrende. Her kan du fotografere mange av de Sørafrikanske fugleartene – og det i overflod. Denne kyststrekningen i Namibia kalles «Skjelletkysten» og er kjent for sine mytiske skipsvrak. Vrakene forteller indirekte historier om tragedier og desperasjon – og har lokket til seg mange lykkejegere. Du kommer også til å få muligheten til å fotografere et av vrakene.
Tilbake på hotellet blir det tid for redigering før vi spiser middag sammen.
(F, L, M)

SØNDAG 8. SEPTEMBER 2019

Etter frokost bærer det videre nordover, til Etosha National Park. I løpet av reisen besøker vi en by der vi skal treffe det tradisjonelle Himbafolket. Himbaéne er en nomadestamme som flytter rundt i området – alt etter sesongen slik at buskapen skal finne føde. De livnærer seg først og fremt på å avle opp sau og geit. Denne stammen lever i sine gamle vaner og tradisjoner. De smører seg inn med fett og okra for å beskytte seg mot den sterke solen. Det er fremfor alt kvinnene som peker seg ut med sine vakre frisyrer som er modellert med leire, med en rustrød farge. Ved lunsjtider kommer vi frem til Okaukuejo Camp, inne i nasjonalparken der vi kommer til å tilbringe tre netter. På hotellet er det til for å hvile, eller en dukkert i bassenget. Eller hvorfor ikke et besøk til campens vannhull, som ansees å være et av de beste i Namibia, med gode sitteplasser og nattbelysning. Her kan man ofte se mange ulike dyrearter komme for å drikke vann, slik som neshorn, elefanter, giraffer og løver. Og om det er en vakker solnedgang kan man få noen fantastiske bilder av dyrene mot den synkende solen. Middag på campen. (F, L, M)

MANDAG 9. SEPTEMBER 2019

Nå står Namibias største og mest berømte reservat til vår disposisjon.
Ettersom vi ankommer mot slutten av den tørketiden – kommer de kunstige vannhullene til å være godt besøkt av dyr som skak drikke vann.

I Etosha finner man fire av fem av ”The Big five”. Bøfler finnes ikke her da er det er fort tørt, men vi kan se Damara dik-dik, parkens minste antilope, flokker med elefanter, giraffer, sebraer og black faced impala. Har vi flaks så kan vi også se løver og de svarte neshornene som kommer til vannhullene for å drikke.

Etter for første formiddagssafari inntar vi lunsj på campen. På ettermiddagen er det bilderedigering som står for døren – eventuelt en vandring på egenhånd til campens vannhull. Etter middagen tar vi en nattsafari til vannhullet rundt Okaukuejo. (F, L, M)

TIRSDAG 10. SEPTEMBER 2019

Dagen tilbringer i parken og vi innleder med en formiddagssafari for å få til det «riktige spesielle bildet». Etter en dag av spaning og fotografering av Etoshas fantastiske dyreliv begir vi oss ut i skymningen til de store spøkelsetrærne for å ta noen kveldsbilder. Samme kveld har vi også vår avslutningsmiddag i campen – og her vil også Pål kåre «reisens beste bilde» som automatisk går videre til finalen i konkurransen ”Årets Bilde 2019”. (F, L, M)

ONSDAG 11. SEPTEMBER 2019

Tidig frokost og før vi har transport dirkete til flyplassen i Windhoek der du tar farvel med dine nye fotovenner og gjør deg klar for hjemreisen. (F)

OVERNATTING

For en detaljert presentasjon, se reisesiden via datamaskinen.

WINDHOEK COUNTRY CLUB REOSRT ****+

www.windhoekhotel.net

CENTRAL LODGE***+

www.central-lodge.com

LÜDERITZ NEST HOTEL****

www.nesthotel.com

CAPE CROSS LODGE***

www.capecrosslodge.com

OKAUKUEJO CAMP***+

www.okaukuejo.net/

HVA INNEBÆRER 
EN ZOOM-REISE?

Zoom Fotoreiser tilbyr Nordens bredeste utvalg av fotoreiser – der du kan utvikle deg og la deg inspirere som fotograf.

Vi tilbyr reiser og workshops i forskjellige fotosjangere, fra korte foto-vandringer til lengre reiser rundt om i verden.

VELKJENTE FOTOGRAFER

En velkjent og dyktig fotograf medvirker alltid under hele reisen for å hjelpe deg til og utvikle deg til å bli en bedre fotograf

SPESIFISERT OVERNATTING

Du vet allerede når du bestiller hvilke hoteller du skal bo på, og at disse er av høy standard.

ZOOM-REPRESENTASJON

En reiseleder fra Zoom er tilstede på alle reiser og styrer all logistikk under turen, slik at fotografen kan fokusere 100% på deg - og din fotografering.

REISELEDER

For at en reisen skal fungere best mulig, og for at du som deltaker skal få mest mulig tid til å fotografere, er det viktig at logistikken under reisen turen fungerer. For å forsikre oss om dette, samt la fotografen fokusere på å hjelpe deg med å utvikle din fotografering, har vi med en reiseleder fra Zoom på alle turer.
Han administrerer all logistikk under turen. Alle våre reiseledere har også en veldig god kunnskap i fotografering. Sammen med våre lokale guider og samarbeidspartnere sikrer Zooms kvaliteten og logistikken slik at den deltakende fotografen kan fokusere på å hjelpe deg med å utvikle deg som fotograf til 100%.

PRIS

Pris per person: SEK 41.900:-

Prisen inkluderer:

 • Transport til og fra flygplassen.
 • Alle jeep, båt og busstransporter under reisen.
 • Overnatting i delt dobbeltrom på hotell etter program.
 • Måltider (F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag) etter program.
 • Parkavgifter.
 • Medvirkning av Pål Hermansen på hele reisen.
 • Workshops av Pål Hermansen på hele reisen.
 • Medvirkning av en reiseleder fra Zoom Fotoresor.
 • Medvirkning av lokale engelsktalende guider.
 • Hotell- og andre lokale skatter og avgifter.

 

Priset inkluderer ikke:

 • Flyg til Windhoek, Namibia.
 • Enkeltromstillegg: SEK 4.900:-
 • Ekstra valgfrie aktiviteter som ballongflyging.
 • Drikke til maten.
 • Tips til lokale guider, ca 10 USD / dag.
 • Kostnader av personlig karakter som telefonsamtaler etc.
 • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring. Se ”Verdt på vite”

 

FLYG

Om du/dere ønsker hjelp til å booke fly til Windhoek hjelper vi gjerne til med dette. Kontakt oss på telefon +46 470 466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

 

FAKTA

Målgruppe: Fotografer interessert av og utvikle sina kunnskaper i landskap og dyr – og naturfotografering.

Min/maks antall: 8/12

Utstyr: Systemkamera, vidvinkelobjektiv eksempelvis 24mm eller lengre brennvidde for landskapsfotografering samt lange teler opp mot 500mm for safarier, telekonverter, stativ. Om mjlig; ta med en Laptop med Adobe Photoshop eller Lightroom.

Øvrig: For nærmere informasjon om Zoom Fotoresor, leverandørvillkår etc. se vår hjemmeside under ”Øvrig”.

Valutakurs: Rand 0,69

 

BOOKING

Du booker denne reisen ved å klikke på knappen nedenfor eller ringe +46 470 466 40.