NGORONGORO & SERENGETI

TANZANIA • 26. oktober - 3. november 2019

Opplev to av Afrikas mest kjente og artsrike safariparker under ledelse av den prisbelønte naturfotografen Arnfinn Johansen.

Sakte beveger vi oss gjennom et fascinerende landskap der det bratte klippene omringer de grønne skogene og slettene i Ngorongoro. I et av verdens største vulkankrater er vi omringet av løver, sebraer, giraffer og nesehorn. De bratte klippeveggene som stuper ned mot bunnen i krateret tilfører ytterligere dramatikk til dette vakre stedet. Følg med Arnfinn Johansen på fullspekket reise til det så mye omtalte Ngorongorokrateret for å fotografere det afrikanske dyrelivet i et spektakulært miljø. Her finnes alt fra løver og geparder til elefanter og store flokker med gnuer og sebraer.

På denne reisen besøker vi også Serengetis savanner og Ndutu, en av favorittplassene til mange fotografer og filmmakere, der det er store muligheter for å komme veldig nærme de store kattedyrene ved hjelp av en spesiell tillatelse for å kjøre offroad. Arnfinn Johansen er med på hele reisen og veileder deg til å bli en bedre fotograf. Med foredrag og tips underveis vil han inspirere deg – og utvikle deg til å ta bedre bilder.

Reisens høydepunkter:

 • Safaris i ikke mindre en fire ulike parker.
 • Ngorongoro-krateret med sitt dyreliv og spektakulære omgivelser.
 • Serengetis rike dyreliv.
 • Ndutu, en favoritt blant fotografer.
 • Goda muligheter for å fotografere de store kattedyrene.
 • Tarangire med sina store elefantflokker og Baobaotrær.
 • Offroad-tillatelse i Ndutu.
 • Medvirkning av Arnfinn Johansen på hele reisen.
 • Foredrag og fotoveiledning av Arnfinn Johansen.

FOTOGRAF

Arnfinn Johansen er en profesjonell naturfotograf som bor i Lillehammer i Norge. Arnfinn er medlem i Norska Naturfotografer (NN), en eksklusiv forening for naturfotografer som deler sitt engasjement for bevaring av miljøet, og som har høye etiske vurderinger. Arnfinn har fremfor alt konsentrert seg om å fotografere i de Nordiske landene inklusivt Svalbard, men har også reist mye i Asia og Afrika.

Med sina bilder ønsker Arnfinn og vise frem naturens magi, kommunisere stemninger og la bildene fortelle sin historie. Noen av hans sterkeste bilder viser dyr og fugler i sitt naturlige miljø, ofte i kombinasjon med en ren komposisjon der det også gis rom for miljøet og landskapet omkring.

www.arnfinnjohansen.com

ARNFINNS OPPGAVER FØR – OG ETTER REISEN

På alla Zooms reiser medvirker det en anerkjent fotograf, hvis oppgave er å fremstå som fotovert for å hjelpe deg til å bli en bedre fotograf for å gjøre det på best mulig måte, får du hjelp av Arnfinn Johansen både før, under og etter fotoreisen

FØR: Allerede før reisen starter har du mulighet til å sende inn et antall bilder som representerer deg som fotograf. På den måten er det lettere for Arnfinn å tilpasse veiledningen med tips og råd som passer deg som fotograf, slik at du kan utvikle deg på best mulig måte

UNDER. Under Arnfinns veiledning kommer vi til å bruke mye tid til å fotografere ute i felt, noe som gir tid og mulighet til individuell oppfølging med tips og råd

Under reisen kommer vi også at ha fokus på bildekomposisjon, lyset i motivene, teknikk med mere. Vi kommer også og jobbe med etterbehandling, se på hverandres bilder samt høre mer om Arnfinns måte og fotografere på.

NASJONALPARKER VI BESØKER

NGORONGORO CONSERVATION AREA

Ngorongoro Conseration Area ble grunnlagt i 1959 for å beskytte områdets unike dyreliv – og urinnvånere som bor der. Området er i dag med på UNECOS verdensarvliste. Området innefatter store deler av Serengetis dyrerike savanner men områdets holdepunkt er det fascinerende Ngorongorokratern.

Krateret ble dannet når et av fjellene i området styrtet sammen og dannet en grønn oase som i dag er fylt med et rikt dyreliv, med opp mot 20000 pattedyr.
Krateret er også hjemmet til et stort antall rovdyr – slik som løver, geparder og hyener, men også sebraer, bøfler og elefanter. Ngorongorokrateret med sine bratte klippevegger er et av de beste stedene i Tanzania for å se nesehorn – og her finnes det et større antall av det sjeldne svarte nesehornet.

SERENGETI NATIONAL PARK 

Serengeti Nasjonalpark er et av verdens mest omtalte villmarksområder – og med et areal på 1,5 millioner hektar utgjør den til Tanzanias største nasjonalpark. Økosystemet i Serengeti er et av de eldste i verden og området har gjennom årene lokket til seg alt fra forfattere som Ernst Hemingway til kjente forskere og filmmakere. Få steder på jorden tilbyr et så storslagent dyreliv som Serengeti – og høydepunktet er den store migrasjonen da flere millioner dyr forflytter seg på vei til nye beitemarker. Men det er mer en bara de store flokkene med gnu og sebra som lokker oss til Serengetis vidstrakte savanne.  Her finnes, foruten de store kattedyrene – også elefanter giraffer, villhunder og mange andre dyr.

TARANGIRE NATIONAL PARK

I det nordlige Tanzania er Tarangire National Park en skjult perle som kalles «Elefantenes og Baoba-trærnes park». Under tørkeperioden vandrer store flokker med opp mot 3000 elefanter ned til Tarangire-elven – hvor det samles seg rundt vannet. Det er mange Baoba-trær i parken, og parkens vekslende vegetasjon gjør det til et perfekt sted for fugleinteresserte fotografer, her finner over 500 fuglearter. Blant de store kattedyrene er det løver og leoparder som oftest er å se – men det finnes også geparder i området.

PROGRAM

Fly til Windhoek på egenhånd. Da mange ønsker å booke fly selv så har vi ikke inkludert dette i prisen. Ønsker du hjelp med å book flybilletter hjelper vi deg selvfølgelig med dette

LØRDAG 26. OKTOBER 2019

Vi samles på ettermiddagen i Arusha der vi møter Arnfin Johansen og en reiseleder fra Zom Fotoresor. Fra Arusha starter vårt fotoeventyr og vi begir oss i Jeeper til Ngorongorokraterets fascinerende natur og rike dyreliv. Vi kommer frem til «Ngorongoro Wildlife Lodge» ut på ettermiddagen og sjekker inn, ikke bare til en flott «lodge» – men også til en fantastisk utsikt over krateret.
Etter innsjekk drar vi ut på vår første safari i dette unike området, som kom på
UNESCOS lista verdensarvliste i 1971. I det fascinerende kraterlandskapet, som danner det omtalte Ngorongorokrateret, får vi vårt første møte med afrikanske dyrelivet. Når vi beveger oss blant dyrene i disse grønne omgivelsene, er det vanskelig å ikke bli fascinert av de bratte kratrene, og å reflektere over hvordan landskapet og dets dyreliv så ut før vulkanutbrudd som dannet området. Tilbake på lodgen har vi en hyggelig velkomstmiddag og diskutere dagens opplevelser i den afrikanske villmarken. (L, M)

SØNDAG 27. OKTOBER 2019

Omringet av de bratte klippeveggene som stuper mer en 600 meter ned mot bunnen i krateret skal vi utforske dette unike stedet. Dyrelivet er like fascinerende som omgivelsene i dette 8 000 km² store området som danner verdens største krater. Her beiter sebraer, gaseller og gnuer samtidig som de speider etter løver, hyener og andre rovdyr. Andre dyrearter vi kan få se – og fotografere er flodhester og elefanter, og har vi ordentlig flaks får vi se de svarte nesehornene. I løpet av dagen spiser vi en medbrakt lunsj i dette spektakulære området. På kvelden serveres det middag på lodgen. (F, L, M)

MANDAG 28. OKTOBER 2019

Etter en tidlig frokost og utsjekk, reiser vi ut på en ny safari – på vei mot Lake Ndutu. Med sine feiende savanner og fascinerende dyreliv har området gjennom årene tiltrukket både filmskapere og forfattere som Jane Godall, som ønsket å skildre livet på den Afrikansk savanne. Vi har en spesiell tillatelse til å kjøre «off-road», noe som gir oss muligheten til å komme nærme de artene vi ønsker å fotografere. Under hele safarireisen er Arnfinn alltid til stede for å hjelpe deg til å utvikle deg som fotograf – og på kveldstid vil vi jobbe med alt fra bilderedigering til bildekompostering og evaluere hverandres bilder. Alt for å gjøre deg til en bedre fotograf. Denne natten overnatter vi på «Lake Ndutu Luxury Tented Lodge», hvor vi også har middag. (F, L, M)

TIRSDAG 29. OKTOBER 2019

Etter nok en safari serveres det frokost før vi sjekker ut og fortsetter mot vårt neste reisemål: Tanzanias største nasjonalpark Serengeti National Park.
De vidstrakte savannene lokker til seg mengder av naturfotografer som vil oppleve Afrikas storslagne dyreliv på nært hold. Med sine over 1,5 millioner hektar villmark skuffer ikke Serengeti. Her er det et fantastisk dyreliv og under migrasjonen er det millioner av gnuer som beveger seg over de store slettene.

Ut på ettermiddagen kommer vi frem til vår telt-camp. I det myke kveldslyset beveger vi oss blant løver, neshorn, elefanter og andre ville dyr. Her finnes over 500 fuglearter, hvorav mange bare er funnet i Tanzania. Tilbake med fulle minnekort, spiser vi en middag ved campen – og går gjennom dagens bildefangst. (F, L, M)

ONSDAG 30. OKTOBER – FREDAG 1. NOVEMBER 2019.

På disse to dagene skal vi utforske et av verdens største økosystem; Den mektige Serengeti National Park.

Vi forlater vår telt-camp tidlig på morgenen – og ved soloppgang får vi muligheten til å fotografere den vidstrakte savannen med sitt unike dyreliv. Og har vi flaks får vi se noen av de store kattedyrene på sin morgen-jakt.

Ved lunsjtider reiser vi tilbake til Lodgen for en matbit – og bilderedigering, der
Arnfinn vil vise hvordan du får mest mulig ut av dine bilder.

På ettermiddagen er det tid for dagens andre safariturer – og akkurat som ved tidligere safarier kommer Arnfinn til å rotere mellom Jeepene slik at alle får fototips av Arnfinn – slik at alle mestrer å utnytte lysforholdene når solen sakte glir ned i horisonten. (F, L, M)

LØRDAG 2. NOVEMBER 2019

Etter noen innholdsrike dager med mange fotomuligheter sjekker vi ut fra Lodgen og begir oss videre til reisen siste destinasjon Tarangire Nationalpark.

Allerede ved innsjekk ved denne Lodgen merker vi at dyrelivet ikke er langt unna – og fra terrassen ved våre telt kan vi nyte synet av sebraer, giraffer og en slåpende utsikt over Rift Valley.

På vår ettermiddagssafari i Tarangire får vi muligheten til å fotografere parkens store elefantflokker og det varierende fuglelivet.

Med sitt rike dyreliv og sine store karakteristiske baobaotrær er dette et landskap som kommer til å feste seg til minnebrikkene.

På kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddag – og det er tid for at Arnfinn skal kåre turens beste bilde som går til finalen av Årets bilde. (F, L, M)

SÖNDAG 3 NOVEMBER 2019

Etter reisen siste safari tett etterfulgt av frokost returnerer vi til flyplassen i Arusha. (F)

HOTELL / LODGER

NGORONGORO: NGORONGORO WILDLIFE LODGE***+ ELLER TILSVARENDE

Ngorongoro Wildlife Lodge var den første lodgen med beliggenhet rett ved Ngorongorokrateret og har utsikt mot kateterets bunn, 600 meter lengre ned. Lodgen har 80 moderne rom, alle med egen toalett og air-condition. På lodgen finnes det også en trivelig bar, en stor restaurant og en terrasse med en fantastisk utsikt over hela krateret. Logen tilbyr også et bibliotek samt en liten butikk.
Les mer om hotellet her.

LAKE NDUTU: LAKE NDUTU TENTED LODGE****

Ligger i Ngorongoro Conservation Area og med sin utsikt over Lake Ndutu smelter Lake Ndutu godt inn i naturen rundt seg.

Lodgen har 20 romslige telt med balkonger ut mot villmarken. Alle rommene har egen toalett, vifte, safe og en romslig balkong. Teltene har tilgang til wifi og strøm hele døgnet. Etter en safari er det godt å kunne slappe av ved hotellets svømmebasseng eller i restauranten, der det serveres en kontinental meny.

Les mer om hotellet her.

SERENGETI: KATI KATI TENTED CAMP***

Midt inne i Serengeti ligger Kati Kati Tented camp som med sina 10 telt tilbyr en familiær atmosfære midt ute i villmarken. Alla telt har eget toalett og strøm som drives via solcellepanel. Middagene serveres, enten i campens middagstelt eller ute ved den store bålplassen. På campen finnes også et bibliotek for den som vil læra seg mere om den afrikanske villmarken og om de dyr og fugler som lever rundt campen

Les mer om hotellet her.

 

TARANGIRE: MARAMBOI TENTED CAMP****

Ligger i naturskjønne omgivelser med utsikt over Rift Valley. Med giraffer, sebraer og gaseller rett utenfor døren tilbyr campen 38 rom med egen balkong.
De romslige rommene har egen dusj i tillegg til en vifte og elektrisitet fra
campens egne solcellepaneler. Etter kveldens safari finnes det mulighet for å koble av rundt bålplassen – og hvis været tillater det servers også middagene her. På campen finnes det også et svømmebasseng og enn liten butikk.

Les mer om hotellet her.

 

HVA INNEBÆRER 
EN ZOOM-REISE?

Zoom Fotoreiser tilbyr Nordens bredeste utvalg av fotoreiser – der du kan utvikle deg og la deg inspirere som fotograf.

Vi tilbyr reiser og workshops i forskjellige fotosjangere, fra korte foto-vandringer til lengre reiser rundt om i verden.

VELKJENTE FOTOGRAFER

En velkjent og dyktig fotograf medvirker alltid under hele reisen for å hjelpe deg til og utvikle deg til å bli en bedre fotograf

SPESIFISERT OVERNATTING

Du vet allerede når du bestiller hvilke hoteller du skal bo på, og at disse er av høy standard.

ZOOM-REPRESENTASJON

En reiseleder fra Zoom er tilstede på alle reiser og styrer all logistikk under turen, slik at fotografen kan fokusere 100% på deg - og din fotografering.

Foto: Arnfinn Johansen

PRIS

Pris per person: SEK 37.900:-

Prisen inkluderer:

 • Transporter mellom parker i følge programmet.
 • Overnatting på lodger i følge programmet.
 • Alla måltider (F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag) i følge programmet.
 • Drikke under måltider.
 • Safarier med guider og sjåfører i følge programmet.
 • Parkavgifter under reisen.
 • Offroad-tillatelser for hele uken.
 • Medvirkning av naturfotograf Arnfinn Johansen på hele reisen.

Priset inkluderer ikke:

 • Flly til Tanzania.
 • Enkeltromstillegg. SEK 5.900:- OBS! Det er få enkeltrom tilgjenngelige.
 • Driks, 10 USD / dag til guiden/sjåføren og et mindre beløp til de ansatte på campen.
 • Alla kostnader av personlig karakter som telefonsamtaler etc.
 • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring. Se ”Verdt å vite”

FLY

Om du/dere ønsker hjelp til å booke flybilletter hjelper vi gjerne til med dette. Kontakt oss på telefon +46-470-466 40 eller via mail  info@zoomfotoresor.se 

FAKTA

Målgruppe: Fotointeresserte som vil utvikle sine kunnskaper i dyr- og naturfotografering.

Min/maks antall: 8/12

Utstyr: Kamera med normalzoomer fra 24 mm og opp til 200 mm er perfekt for landskapsfotografering. For dyr- og naturfotografering anbefaler vi lange teler opp til 600 mm. Ta også med ett en- eller trebensstativ samt om mulig en Laptop med et av disse redigeringsprogrammene Photoshop CS eller Lightroom.

Øvrig: For nærmere informasjon om Zoom Fotoresor, leveransvilkår etc. se vår hjemmeside under ”Øvrig”.

Kalkylekurs: USD 8,35

BOOKING

Du booker denne reisen gjennom å klikke på knappen nederst på denne siden eller ved å ringe oss på telefon +46 470-466 40

Opplev to av Afrikas mest kjente og artsrike safariparker under ledelse av den prisbelønte naturfotografen Arnfinn Johansen.

Sakte beveger vi oss gjennom et fascinerende landskap der det bratte klippene omringer de grønne skogene og slettene i Ngorongoro. I et av verdens største vulkankrater er vi omringet av løver, sebraer, giraffer og nesehorn. De bratte klippeveggene som stuper ned mot bunnen i krateret tilfører ytterligere dramatikk til dette vakre stedet. Følg med Arnfinn Johansen på fullspekket reise til det så mye omtalte Ngorongorokrateret for å fotografere det afrikanske dyrelivet i et spektakulært miljø. Her finnes alt fra løver og geparder til elefanter og store flokker med gnuer og sebraer.

På denne reisen besøker vi også Serengetis savanner og Ndutu, en av favorittplassene til mange fotografer og filmmakere, der det er store muligheter for å komme veldig nærme de store kattedyrene ved hjelp av en spesiell tillatelse for å kjøre offroad. Arnfinn Johansen er med på hele reisen og veileder deg til å bli en bedre fotograf. Med foredrag og tips underveis vil han inspirere deg – og utvikle deg til å ta bedre bilder.

Reisens høydepunkter:

 • Safaris i ikke mindre en fire ulike parker.
 • Ngorongoro-krateret med sitt dyreliv og spektakulære omgivelser.
 • Serengetis rike dyreliv.
 • Ndutu, en favoritt blant fotografer.
 • Goda muligheter for å fotografere de store kattedyrene.
 • Tarangire med sina store elefantflokker og Baobaotrær.
 • Offroad-tillatelse i Ndutu.
 • Medvirkning av Arnfinn Johansen på hele reisen.
 • Foredrag og fotoveiledning av Arnfinn Johansen.

FOTOGRAF

Arnfinn Johansen er en profesjonell naturfotograf som bor i Lillehammer i Norge. Arnfinn er medlem i Norska Naturfotografer (NN), en eksklusiv forening for naturfotografer som deler sitt engasjement for bevaring av miljøet, og som har høye etiske vurderinger. Arnfinn har fremfor alt konsentrert seg om å fotografere i de Nordiske landene inklusivt Svalbard, men har også reist mye i Asia og Afrika.
Med sina bilder ønsker Arnfinn og vise frem naturens magi, kommunisere stemninger og la bildene fortelle sin historie. Noen av hans sterkeste bilder viser dyr og fugler i sitt naturlige miljø, ofte i kombinasjon med en ren komposisjon der det også gis rom for miljøet og landskapet omkring.

www.arnfinnjohansen.com

ARNFINNS OPPGAVER FØR – OG ETTER REISEN

På alla Zooms reiser medvirker det en anerkjent fotograf, hvis oppgave er å fremstå som fotovert for å hjelpe deg til å bli en bedre fotograf for å gjøre det på best mulig måte, får du hjelp av Arnfinn Johansen både før, under og etter fotoreisen

FØR: Allerede før reisen starter har du mulighet til å sende inn et antall bilder som representerer deg som fotograf. På den måten er det lettere for Arnfinn å tilpasse veiledningen med tips og råd som passer deg som fotograf, slik at du kan utvikle deg på best mulig måte

UNDER. Under Arnfinns veiledning kommer vi til å bruke mye tid til å fotografere ute i felt, noe som gir tid og mulighet til individuell oppfølging med tips og råd

Under reisen kommer vi også at ha fokus på bildekomposisjon, lyset i motivene, teknikk med mere. Vi kommer også og jobbe med etterbehandling, se på hverandres bilder samt høre mer om Arnfinns måte og fotografere på.

NASJONALPARKER VI BESØKER

NGORONGORO CONSERVATION AREA

Ngorongoro Conseration Area ble grunnlagt i 1959 for å beskytte områdets unike dyreliv – og urinnvånere som bor der. Området er i dag med på UNECOS verdensarvliste. Området innefatter store deler av Serengetis dyrerike savanner men områdets holdepunkt er det fascinerende Ngorongorokratern. Krateret ble dannet når et av fjellene i området styrtet sammen og dannet en grønn oase som i dag er fylt med et rikt dyreliv, med opp mot 20000 pattedyr.

Krateret er også hjemmet til et stort antall rovdyr – slik som løver, geparder og hyener, men også sebraer, bøfler og elefanter. Ngorongorokrateret med sine bratte klippevegger er et av de beste stedene i Tanzania for å se nesehorn – og her finnes det et større antall av det sjeldne svarte nesehornet.

SERENGETI NATIONAL PARK

Serengeti Nasjonalpark er et av verdens mest omtalte villmarksområder – og med et areal på 1,5 millioner hektar utgjør den til Tanzanias største nasjonalpark. Økosystemet i Serengeti er et av de eldste i verden og området har gjennom årene lokket til seg alt fra forfattere som Ernst Hemingway til kjente forskere og filmmakere. Få steder på jorden tilbyr et så storslagent dyreliv som Serengeti – og høydepunktet er den store migrasjonen da flere millioner dyr forflytter seg på vei til nye beitemarker. Men det er mer en bara de store flokkene med gnu og sebra som lokker oss til Serengetis vidstrakte savanne.  Her finnes, foruten de store kattedyrene – også elefanter giraffer, villhunder og mange andre dyr.

TARANGIRE NATIONAL PARK

I det nordlige Tanzania er Tarangire National Park en skjult perle som kalles «Elefantenes og Baoba-trærnes park». Under tørkeperioden vandrer store flokker med opp mot 3000 elefanter ned til Tarangire-elven – hvor det samles seg rundt vannet. Det er mange Baoba-trær i parken, og parkens vekslende vegetasjon gjør det til et perfekt sted for fugleinteresserte fotografer, her finner over 500 fuglearter. Blant de store kattedyrene er det løver og leoparder som oftest er å se – men det finnes også geparder i området.

PROGRAM

Fly til Windhoek på egenhånd. Da mange ønsker å booke fly selv så har vi ikke inkludert dette i prisen. Ønsker du hjelp med å book flybilletter hjelper vi deg selvfølgelig med dette

LØRDAG 26. OKTOBER 2019

Vi samles på ettermiddagen i Arusha der vi møter Arnfin Johansen og en reiseleder fra Zom Fotoresor. Fra Arusha starter vårt fotoeventyr og vi begir oss i Jeeper til Ngorongorokraterets fascinerende natur og rike dyreliv. Vi kommer frem til «Ngorongoro Wildlife Lodge» ut på ettermiddagen og sjekker inn, ikke bare til en flott «lodge» – men også til en fantastisk utsikt over krateret.
Etter innsjekk drar vi ut på vår første safari i dette unike området, som kom på UNESCOS lista verdensarvliste i 1971. I det fascinerende kraterlandskapet, som danner det omtalte Ngorongorokrateret, får vi vårt første møte med afrikanske dyrelivet. Når vi beveger oss blant dyrene i disse grønne omgivelsene, er det vanskelig å ikke bli fascinert av de bratte kratrene, og å reflektere over hvordan landskapet og dets dyreliv så ut før vulkanutbrudd som dannet området. Tilbake på lodgen har vi en hyggelig velkomstmiddag og diskutere dagens opplevelser i den afrikanske villmarken. (L, M)

SØNDAG 27. OKTOBER 2019

Omringet av de bratte klippeveggene som stuper mer en 600 meter ned mot bunnen i krateret skal vi utforske dette unike stedet. Dyrelivet er like fascinerende som omgivelsene i dette 8 000 km² store området som danner verdens største krater. Her beiter sebraer, gaseller og gnuer samtidig som de speider etter løver, hyener og andre rovdyr. Andre dyrearter vi kan få se – og fotografere er flodhester og elefanter, og har vi ordentlig flaks får vi se de svarte nesehornene. I løpet av dagen spiser vi en medbrakt lunsj i dette spektakulære området. På kvelden serveres det middag på lodgen. (F, L, M)

MANDAG 28. OKTOBER 2019

Etter en tidlig frokost og utsjekk, reiser vi ut på en ny safari – på vei mot Lake Ndutu. Med sine feiende savanner og fascinerende dyreliv har området gjennom årene tiltrukket både filmskapere og forfattere som Jane Godall, som ønsket å skildre livet på den Afrikansk savanne. Vi har en spesiell tillatelse til å kjøre «off-road», noe som gir oss muligheten til å komme nærme de artene vi ønsker å fotografere. Under hele safarireisen er Arnfinn alltid til stede for å hjelpe deg til å utvikle deg som fotograf – og på kveldstid vil vi jobbe med alt fra bilderedigering til bildekompostering og evaluere hverandres bilder. Alt for å gjøre deg til en bedre fotograf. Denne natten overnatter vi på «Lake Ndutu Luxury Tented Lodge», hvor vi også har middag. (F, L, M)

TIRSDAG 29. OKTOBER 2019

Etter nok en safari serveres det frokost før vi sjekker ut og fortsetter mot vårt neste reisemål: Tanzanias største nasjonalpark Serengeti National Park. De vidstrakte savannene lokker til seg mengder av naturfotografer som vil oppleve Afrikas storslagne dyreliv på nært hold. Med sine over 1,5 millioner hektar villmark skuffer ikke Serengeti. Her er det et fantastisk dyreliv og under migrasjonen er det millioner av gnuer som beveger seg over de store slettene.

Ut på ettermiddagen kommer vi frem til vår telt-camp. I det myke kveldslyset beveger vi oss blant løver, neshorn, elefanter og andre ville dyr. Her finnes over 500 fuglearter, hvorav mange bare er funnet i Tanzania. Tilbake med fulle minnekort, spiser vi en middag ved campen – og går gjennom dagens bildefangst. (F, L, M)

ONSDAG 30. OKTOBER – FREDAG 1. NOVEMBER 2019.

På disse to dagene skal vi utforske et av verdens største økosystem; Den mektige Serengeti National Park.

Vi forlater vår telt-camp tidlig på morgenen – og ved soloppgang får vi muligheten til å fotografere den vidstrakte savannen med sitt unike dyreliv. Og har vi flaks får vi se noen av de store kattedyrene på sin morgen-jakt.

Ved lunsjtider reiser vi tilbake til Lodgen for en matbit – og bilderedigering, der
Arnfinn vil vise hvordan du får mest mulig ut av dine bilder.

På ettermiddagen er det tid for dagens andre safariturer – og akkurat som ved tidligere safarier kommer Arnfinn til å rotere mellom Jeepene slik at alle får fototips av Arnfinn – slik at alle mestrer å utnytte lysforholdene når solen sakte glir ned i horisonten. (F, L, M)

LØRDAG 2. NOVEMBER 2019

Etter noen innholdsrike dager med mange fotomuligheter sjekker vi ut fra Lodgen og begir oss videre til reisen siste destinasjon Tarangire Nationalpark.

Allerede ved innsjekk ved denne Lodgen merker vi at dyrelivet ikke er langt unna – og fra terrassen ved våre telt kan vi nyte synet av sebraer, giraffer og en slåpende utsikt over Rift Valley.

På vår ettermiddagssafari i Tarangire får vi muligheten til å fotografere parkens store elefantflokker og det varierende fuglelivet.

Med sitt rike dyreliv og sine store karakteristiske baobaotrær er dette et landskap som kommer til å feste seg til minnebrikkene.

På kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddag – og det er tid for at Arnfinn skal kåre turens beste bilde som går til finalen av Årets bilde. (F, L, M)

SÖNDAG 3 NOVEMBER 2019

Etter reisen siste safari tett etterfulgt av frokost returnerer vi til flyplassen i Arusha. (F)

HOTELL / LODGER

För mer information om hotellen / logerna se resesidan via din dator.

NGORONGORO: NGORONGORO WILDLIFE LODGE***+

Lär mer om hotellet här.

LAKE NDUTU: LAKE NDUTU TENTED LODGE****

Lär mer om hotellet här.

GARDINER – ABSAROKA LODGE***

Les mer om hotellet  her.

TARANGIRE: MARAMBOI TENTED CAMP****

Läs mer om hotellet här.

HVA INNEBÆRER 
EN ZOOM-REISE?

Zoom Fotoreiser tilbyr Nordens bredeste utvalg av fotoreiser – der du kan utvikle deg og la deg inspirere som fotograf.

Vi tilbyr reiser og workshops i forskjellige fotosjangere, fra korte foto-vandringer til lengre reiser rundt om i verden.

VELKJENTE FOTOGRAFER

En velkjent og dyktig fotograf medvirker alltid under hele reisen for å hjelpe deg til og utvikle deg til å bli en bedre fotograf

SPESIFISERT OVERNATTING

Du vet allerede når du bestiller hvilke hoteller du skal bo på, og at disse er av høy standard.

ZOOM-REPRESENTASJON

En reiseleder fra Zoom er tilstede på alle reiser og styrer all logistikk under turen, slik at fotografen kan fokusere 100% på deg - og din fotografering.

PRIS

Pris per person: SEK 37.900:-

Prisen inkluderer:

 • Transporter mellom parker i følge programmet.
 • Overnatting på lodger i følge programmet.
 • Alla måltider (F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag) i følge programmet.
 • Drikke under måltider.
 • Safarier med guider og sjåfører i følge programmet.
 • Parkavgifter under reisen.
 • Offroad-tillatelser for hele uken.
 • Medvirkning av naturfotograf Arnfinn Johansen på hele reisen.

Priset inkluderer ikke:

 • Flly til Tanzania.
 • Enkeltromstillegg. SEK 5.900:- OBS! Det er få enkeltrom tilgjenngelige.
 • Driks, 10 USD / dag til guiden/sjåføren og et mindre beløp til de ansatte på campen.
 • Alla kostnader av personlig karakter som telefonsamtaler etc.
 • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring. Se ”Verdt å vite”

FLY

Om du/dere ønsker hjelp til å booke flybilletter hjelper vi gjerne til med dette. Kontakt oss på telefon +46-470-466 40 eller via mail  info@zoomfotoresor.se 

FAKTA

Målgruppe: Fotointeresserte som vil utvikle sine kunnskaper i dyr- og naturfotografering.

Min/maks antall: 8/12

Utstyr: Kamera med normalzoomer fra 24 mm og opp til 200 mm er perfekt for landskapsfotografering. For dyr- og naturfotografering anbefaler vi lange teler opp til 600 mm. Ta også med ett en- eller trebensstativ samt om mulig en Laptop med et av disse redigeringsprogrammene Photoshop CS eller Lightroom.

Øvrig: For nærmere informasjon om Zoom Fotoresor, leveransvilkår etc. se vår hjemmeside under ”Øvrig”.

Kalkylekurs: USD 8,35

BOOKING

Du booker denne reisen gjennom å klikke på knappen nederst på denne siden eller ved å ringe oss på telefon +46 470-466 40

Foto: Arnfinn Johansen