ORSOLYA HAARBERG

Skaper stemning, dramatikk og magi

Orsolya Haarberg – landskapsarkitekten som ble natur- og landskapsfotograf

Orsolya Haarberg er landskapsarkitekten fra Ungarn som ble natur- og landskapsfotograf når hun flyttet til Norge og traff sin man, Erlend Haarberg.  De har siden da jobbet tett sammen som fotografer og da spesielt med fokus på landskap og dyr i Skandinavia. I de siste årene har de fokusert mye på prosjekter i de skandinaviske villmarksområdene. Her har de tilbrakt uker og måneder i telt, selv under de kaldeste vintermånedene.

– Lengre fotturer i de skandinaviske fjellområdene krever god fysikk og en hel del planlegging for å kunne klare alle utfordringene dette innebærer. For meg er dette en bra måte å koble av fra enn stresset hverdag. Det er her jeg finner stillheten jeg prøver å finne i den ugjestmilde naturen. Jeg søker alltid etter de uventede situasjonene der lyset skaper stemningen, dramatikken og magien i landskapet, forteller Orsolya.

Bøker og artikler: Orsolya og Erlend Haarberg har publisert tre bøker: Lapland – the Alaska of Europe, Iceland – land of contrasts” og Iceland in all its splendour. Deres artikler har blitt publisert i aviser over hele Europa, blant annet i GEO og BBC Wildlife Magazine. Det har også blitt publisert tre artikler i amerikanske National Geographic Magazine. Den første var ”Islands fjädrande skönhet” i mai 2012, som viser et glimt av en ti-måneders prosjekt som de hadde på Island.

I november 2013 ble det publisert en artikkel som het ”Följ vattnets resa till hjärtat av Norge” fulgt av en artikkel om Europas største villmarksområde ”Laponias världsarv” i oktober 2015.

Utmerkelser: Orsolya har vunnet mange internasjonale fotokonkurranser blant annet den mest prestisjefylte av dem alle, Natural History Museums konkurranse ”Wildlife Photographer of the Year”, der hun også har sittet i juryen både i 2009 og i 2016. To ganger har hun blitt kåret til årets naturfotograf i Ungarn.

Utstyr: Nikon D800E med ulika Nikon objektiv samt Gitzo-stativ med Uniqball stativhode.

For mere Information:

www.haarbergphoto.com

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Orsolyas reiser