PÅL HERMANSEN

En av Nordens mest meritterende fotografer med hela verden som arbeidsfelt

Pål visker ut grensene mellom natur-, dokumentar- og kunstfotografi.

Pål Hermansen bor i Ski, syd for Oslo i Norge og er en av Nordens mest framgangsrike dyr- og naturfotograf og har et stort antall internasjonale priser, artikler og forelesninger på sin merittliste. Pål har jobbet som fotograf på den internasjonale markedet i mere en 35 år, mest innen områdene natur-, dokumentar- og kunstfotografering. Fotografisk dokumentasjon av naturen ble tidig et interesse for han samtidig som innpresset for det fotografiske språket og kraften i fotografiet i seg selv økte etter at han tok sin eksamen i kunst og fotografi. Som et resultat av dette har Pål tatt sikte på å viske ut de tradisjonelle grensene mellom naturbilder, dokumentar- og kunstfotografiet. Han er også utdannet tannlege og homeopat, kunnskaper som iblant kan sees implementert i hans bildespråk og tekster.

Viktige områder av Påls arbeid er bilder fra polarområdene og Afrika, med fokus på klimaforandringer og samspillet mellom mennesker og naturen i allmenhet. Dessuten har fugler alltid vært enn spesiell passjon.

Bøker og artikler: Pål har skrevet og/eller illustrert omlag 35 bøker om naturrelaterte emner og representeres som en av ti fotografer i 2013, i den internasjonale portfolioboken ”Masters of Nature Photography” (BBC-National Historic Museum). Hans bilder er publisert i aviser og magasiner over hela verden, blant annet i National Geographic Magazine, GEO Magazine, Conde Nast Traveler, Stern, New York Times, BBC Wildlife Magazine og i alle de store engelske dagsavisene.

Utstillinger: Pål har hatt mer en 45 fotoutstillinger over hela verden.

Utmerkelser og annet: Han har også vunnet et stort antall priser over hela verden blant annet BBC Wildlife Photographer of the Year to ganger og European Nature Photographer of the Year tre ganger. Pål har også vært jurymedelem i Wildlife Photographer of the Year, Nordic Nature Photo Contest og BBC Wildlife Photographer of the year 2014 og i GDT European Nature Photographer of the Year 2014. Han har også medverket i Wild Wonders of Europe, et av verdens største fotoprosjekt.

Utstyr: Canon, Sony, Hasselblad, Nikon

For nærmere informasjon: palhermansen.com

Spara

Klicka på bilderna för att se dem i helskärm.

Påls reiser