SKAGENS LYS

Danmark • 23-26 april 2020

 Bli med Foto.no til Skagen på Nord-Jylland for å fotografere i det verdensberømte Skagen-lyset.

Alle snakker om det verdensberømte Skagen-lyset, men å oppleve det er noe helt annet. Tenk deg å stå midt i Europas største vandrende sandørket når solen sakte går ned og fargene over sanddynene skifer fra minutt til minutt, fra varm gul til en rosa-blå farge. Motivene er uendelige, og uansett hvilken vei du snur deg finnes det noe å forevige. Dette er en unik opplevelse og en landskapsfotografs drøm.

Under ledelse av den kjente landskapsfotografen, Serkan Günes, skal vi, i løpet av fire dager, fotografere noen av de stedene som har gjort Skagen så spesiell. Serkan, en av våre absolutt fremste landskapsfotografer, vil hjelpe deg å få fram det lille ekstra i bildene dine når vi fotograferer. Den kan være de mekige bølgene der Skagerrak og Kattegatt møtes ved Skagens odde eller Europas største vandrende sandørken ved Råberg Mile. Det kan også være det magiske Skagen-lyset ved de kilometerlange sandstrenden eller St. Laurentii-kirken der bare kirketårnet ses i sanddynene.

Reisens høydepunkter:

 • Skagens odde der Skagerrak og Kattegatt møtes
 • Råberg Mile, Europas største vandrende sandørken.
 • St. Laurentii-kirken, der bare tårnet synes i sanddynene.
 • Det magiske Skagen-lyset over kilometerlange strender.
 • Bølgene som uavbrutt ruller inn over stendene
 • Medvirkning av Serkan Günes på hele reisen.
 • Foredrag og workshop av Serkan Günes på hele reisen.

FOTOGRAF

Serkan Günes er født i Istanbul, men har vært bosatt i Sverige siden 2000. Serkan er landskapsfotografen med naturen som motiv. Han skildrer naturens varierte landskap. Bildene karakteriseres av hans kritiske blikk på lys, som også har blitt hans varemerke. Som første svenske, har Serkan vunnet det prestisjefyllte ”Eric Hosking Award”, som hvert år deles ut av BBC Wildlife og det Naturhistoriske museet i London. Han er også utnevnt til Åretes Naturfotograf i 2009 av svenske Naturvårdsverket og bildene hans blir publisert over hele Europa. Serkan Günes er en erfaren workshopholder. Han har tidligere jobbet med dette i Afrika, Europa og Arktis. I mange år har han vært ambassadør for Fujifilm og har nært samarbeid med Lundhags klær.

Mer information: www.serkangunes.com

SERKANS OPPGAVER PÅ REISEN

På alle våre reiser er det alltid med en kjent fotograf hvis oppgave er å gi fototeknisk hjelp så du kan utvikle deg som fotograf. For å gjøre det på best mulig måte kommer du, både før, under og etter reisen å få hjelp av Serkan Günes. Allerede før reisen har du mulighet til å sende inn et antall bilder som representerer fotograferingen din. Det gjør det lettere for Serkan å tilpasse veiledningen til deg, så du får best mulig oppfølging etter egne forutsetninger.

Vi kommer til å sette av mye tid underveis til fotografering i felt, og det gir tid til individuelle fototips og råd, eller hvis du trenger hjelp med innstillinger på kameraet. Vi skal også jobbe mye med bildebehandling samt se på, og vurdere, hverandres bilder. Vi vil også snakke om komposisjon og lyset i bildene med mer. Serkan vil holde noen foredrag.

SKAGEN

Magisk lys, milelange strender og små, koselige samfunn. Der har du sinnsstemningen på Skagen og nordre Jylland. Skagen er virkelig toppen av Danmark, Jyllands smale spiss. Her møtes de mektige bølgene fra Skagerrak og kattegatt. Skagen er Danmarks nordligste punkt der den populære gjestehavnen har gjort stedet til en tumleplass for selgere i sommerhalvåret. På Skagens museum finnes Nordjyllands magiske lys foreviget av de store mesterne. I museets faste samling finner du mange av de verdensberømte verkene fra slutten av 1800-tallet, da skagenmalerne hadde sin storehetstid. Fra 1870-tallet ble Skagen et samlingspunkt for kunstnere fra Danmark, Norge og Sverige.

Det intense lyset på den smale landtungen av kalksand mellom Skagerrak og Kattegatt det særpregete folket og miljøet frister alle til å male landskap og personer. Skagenmaleriene kjennetegnes av et realistisk friluftsmaleri og varierte skildringer av det intense lyset. Kunstnere som Anna og Michael Ancher, Marie og P.S Krøyer, Laurits Tuxen og Christian Krogh gjorde skagenmalerne til et begrep. Cirka fem kilometer sørvest fra sentrale Skagen ligger St. Laurentii-kirken, som i stor grad er begravd i sanden. I dag stikker bare kirketårnet opp. Resten ligger dypt begravd i sanddynene. Rett sør for for Skagen ligger Råbjerg Mile, Europas største vandrende sandørken, og ved Grenen møtes de mektige bølgene fra Skagerrak og kattegatt på spektakulært vis. Den smale strandremsen er i stadig bevegelse. Med vindens hjelp tilføres hele tiden ny sand som gjør at den vokser med seks til åtte meter i året i nordøstlig retning mot Sverige. Ved Grene ligger også Skagens odde natursenter, der du kan lære alt om den nordjyske naturen – sanden, vannet og vinden.

PROGRAM

Transport til Skagen på Jylland skjer på egenhånd.

TORSDAG, 23. APRIL 2020

Samling på Foldens Hotel & Café i Skagen kl.13.00. Her møtes du av Serkan samt en representant fra Zoom Fotoreiser. Etter innsjekking på det sentralt beliggende hotellet, der vi skal bo i tre netter, og en gjennomgang av Serkan, begir vi oss ut for å fotografere Skagens berømte lys ved noen av de mange sanddynene langs kysten. Vi avslutter dagen med en felles velkomstmiddag der vi også får mulighet til å bli bedre kjent med hverandre. Under middagen vil Serkan også fortelle litt mer om de kommende dagene og gi noen generelle fototips. (M)

FREDAG-LØRDAG, 24.-25. APRIL 2020

I løpet av disse to dagene kommer vi til å dokumentere de stedene som har gjort Skagen berømt. Vi skal blant annet fotogrefere ved St. Laurentii-kirken, som antakelig ble bygd på 1300-tallet og som sakte forsvinner ned i sanddynene. I dag synes bare kirketårnet. Alt annet er begravd av sanden. Vi skal også bruke mye fototid ved Europas største vandrende sandørken, Råbjerg Mile. Sanddynene kan blir opp til 40 meter høye og dekker et areal på ca. to kvadratkilometer. Selvsagt skal vi også fotografere de mektige bølgene i Skagerrak og Kattegat som møtes ved Skagens odde. En av dagene spiser vi en felles lunsj på mikrobryggeriet, Skagens Bryghus, kjent for sitt prisvinnende lyse øl, ”Drachmann” og den andre blir en picknik-lunsj ute i det fri, besåtende av danske ”smørebrød”. Middagene serveres på hotellet. (F, L, M).

SØNDAG, 26. APRIL 2020      

Om morgenen tar vi den siste fotoekspedisjonen på Skagen. Etter frokost blir det litt tid til å gå gjennom de siste bildene, og deretter vil Serkan kåre reisens beste bilde, som automatisk går videre til finalen i konkurransen ”Årets bilde 2018”. Hjemreise tidligst ved lunsjtider. (F)

HOTELL

FOLDENS HOTEL & CAFÉ***+

Foldens Hotel & Café är ett mycket bra mellanklass hotell beläget mitt i Skagen centrum. Hotellet med sitt bra läge är därför en plats där lokalbefolkningen och turister möts. Foldens Hotel & Café har en trevlig restaurang och ett café med utsikt över stadens gågata. I det populära Viseværtshuset spelas levande musik varje veckoslut. Hotellet har 50 charmiga rum alla med bad, toalett, telefon samt TV. Gratis Wi-Fi på rummen.

http://www.foldens-hotel.dk

PRIS

Pris per person i NOK 
Foto.no kund: 11.500:-
Ej Foto.no kund: 12.500:- 

Prisen inkluderer:

 • Inkvartering i dobbeltrom i henhold til program.
 • Måltider i henhold til program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter i henhold til program.
 • Daglige fotoaktiviteter runt om på Skagen.
 • Medvirkning av Serkan Günes på reisen
 • Foredrag, bilderedigering og bildekritikk av Serkan Günes.
 • Teknisk reiseleder fra Zoom Fotoreiser
 • Hotell- og andre lokale skatter og avgifter.
 • Reisedokumenter og praktisk reiseinformasjon.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelromstillegg: 1.700:-
 • Transport til Skagen på Jylland.
 • Alle kostnader av personlig karakter, som drikke til måltidene etc.
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. For informasjon se vår web under ”Övrigt”.

TRANSPORT

Det er flere måter å komme seg til Nordjylland:

Stena Lines ferge fra Oslo eller Göteborg til Fredrikshavn. For priser og booking se: https://www.stenaline.no/baat-til-danmark

Color Lines frger fra Kristiansand og Larvik til Hirtshals. For priser og booking se: https://www.colorline.no

Fjordlines ferger mellon Bergen, Kristiansand, Stavanger og Langesund til Hirtshals. For priser og booking se: https://www.fjordline.com/nb

FAKTA                                                                   

Målgruppe: Landskaps- og naturfotografer. For å få mest mulig ut av turen, anbefaler vi en viss fotoerfaring.

Min/maks antall: 8/15.

Utstyr: Kamera og objektiv fra vidvinkel til mellomlang tele. Du bør også ha med et trebenstativ samt, om mulig, en laptop med Photoshop eller Lightroom.

Annet: For mer informasjon om Zoom Fotoreiser, kjøpsbetingelser etc., se nettsidene våre under ”Övrigt”

Valutakurs: 100 DKK=129 NOK (pr. 09.04.2019)

BESTILLING

Du kan bestille turen ved å klikke på nedenståend lenke eller ved å ringe oss på telefon +46 470-466 40.

Foto: Serkan Günes och Hans Elmqvist

Bli med Foto.no til Skagen på Nord-Jylland for å fotografere i det verdensberømte Skagen-lyset.

 

Alle snakker om det verdensberømte Skagen-lyset, men å oppleve det er noe helt annet. Tenk deg å stå midt i Europas største vandrende sandørket når solen sakte går ned og fargene over sanddynene skifer fra minutt til minutt, fra varm gul til en rosa-blå farge. Motivene er uendelige, og uansett hvilken vei du snur deg finnes det noe å forevige. Dette er en unik opplevelse og en landskapsfotografs drøm.

Under ledelse av den kjente landskapsfotografen, Serkan Günes, skal vi, i løpet av fire dager, fotografere noen av de stedene som har gjort Skagen så spesiell. Serkan, en av våre absolutt fremste landskapsfotografer, vil hjelpe deg å få fram det lille ekstra i bildene dine når vi fotograferer. Den kan være de mekige bølgene der Skagerrak og Kattegatt møtes ved Skagens odde eller Europas største vandrende sandørken ved Råberg Mile. Det kan også være det magiske Skagen-lyset ved de kilometerlange sandstrenden eller St. Laurentii-kirken der bare kirketårnet ses i sanddynene.

Reisens høydepunkter:

 • Skagens odde der Skagerrak og Kattegatt møtes
 • Råberg Mile, Europas største vandrende sandørken.
 • St. Laurentii-kirken, der bare tårnet synes i sanddynene.
 • Det magiske Skagen-lyset over kilometerlange strender.
 • Bølgene som uavbrutt ruller inn over stendene
 • Medvirkning av Serkan Günes på hele reisen.
 • Foredrag og workshop av Serkan Günes på hele reisen.

FOTOGRAF

Serkan Günes er født i Istanbul, men har vært bosatt i Sverige siden 2000. Serkan er landskapsfotografen med naturen som motiv. Han skildrer naturens varierte landskap. Bildene karakteriseres av hans kritiske blikk på lys, som også har blitt hans varemerke. Som første svenske, har Serkan vunnet det prestisjefyllte ”Eric Hosking Award”, som hvert år deles ut av BBC Wildlife og det Naturhistoriske museet i London.

Du finner en mer detaljert presentasjon av Serkan og hans informasjon under reisen på vår nettside via din datamaskin.

SKAGEN

Magisk lys, milelange strender og små, koselige samfunn. Der har du sinnsstemningen på Skagen og nordre Jylland. Skagen er virkelig toppen av Danmark, Jyllands smale spiss. Her møtes de mektige bølgene fra Skagerrak og kattegatt. Skagen er Danmarks nordligste punkt der den populære gjestehavnen har gjort stedet til en tumleplass for selgere i sommerhalvåret.

Du finner en mer detaljert presentasjon av Skagen under reisen på vår nettside via din datamaskin.

PROGRAM

Transport til Skagen på Jylland skjer på egenhånd.

TORSDAG, 23. APRIL 2020

Samling på Foldens Hotel & Café i Skagen kl.13.00. Her møtes du av Serkan samt en representant fra Zoom Fotoreiser. Etter innsjekking på det sentralt beliggende hotellet, der vi skal bo i tre netter, og en gjennomgang av Serkan, begir vi oss ut for å fotografere Skagens berømte lys ved noen av de mange sanddynene langs kysten. Vi avslutter dagen med en felles velkomstmiddag der vi også får mulighet til å bli bedre kjent med hverandre. Under middagen vil Serkan også fortelle litt mer om de kommende dagene og gi noen generelle fototips. (M)

FREDAG-LØRDAG, 24.-25. APRIL 2020

I løpet av disse to dagene kommer vi til å dokumentere de stedene som har gjort Skagen berømt. Vi skal blant annet fotogrefere ved St. Laurentii-kirken, som antakelig ble bygd på 1300-tallet og som sakte forsvinner ned i sanddynene. I dag synes bare kirketårnet. Alt annet er begravd av sanden. Vi skal også bruke mye fototid ved Europas største vandrende sandørken, Råbjerg Mile. Sanddynene kan blir opp til 40 meter høye og dekker et areal på ca. to kvadratkilometer. Selvsagt skal vi også fotografere de mektige bølgene i Skagerrak og Kattegat som møtes ved Skagens odde. En av dagene spiser vi en felles lunsj på mikrobryggeriet, Skagens Bryghus, kjent for sitt prisvinnende lyse øl, ”Drachmann” og den andre blir en picknik-lunsj ute i det fri, besåtende av danske ”smørebrød”. Middagene serveres på hotellet. (F, L, M).

SØNDAG, 26. APRIL 2020      

Om morgenen tar vi den siste fotoekspedisjonen på Skagen. Etter frokost blir det litt tid til å gå gjennom de siste bildene, og deretter vil Serkan kåre reisens beste bilde, som automatisk går videre til finalen i konkurransen ”Årets bilde 2018”. Hjemreise tidligst ved lunsjtider. (F)

BOENDE

FOLDENS HOTEL & CAFÉ***+

Klikk på hotellet for å lese mer

PRIS

Pris per person i NOK 
Foto.no kund: 11.500:-
Ej Foto.no kund: 12.500:- 

Prisen inkluderer:

 • Inkvartering i dobbeltrom i henhold til program.
 • Måltider i henhold til program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter i henhold til program.
 • Daglige fotoaktiviteter runt om på Skagen.
 • Medvirkning av Serkan Günes på reisen
 • Foredrag, bilderedigering og bildekritikk av Serkan Günes.
 • Teknisk reiseleder fra Zoom Fotoreiser
 • Hotell- og andre lokale skatter og avgifter.
 • Reisedokumenter og praktisk reiseinformasjon.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelromstillegg: 1.700:-
 • Transport til Skagen på Jylland.
 • Alle kostnader av personlig karakter, som drikke til måltidene etc.
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. For informasjon se vår web under ”Övrigt”.

TRANSPORT

Det er flere måter å komme seg til Nordjylland:

Stena Lines ferge fra Oslo eller Göteborg til Fredrikshavn. For priser og booking se: https://www.stenaline.no/baat-til-danmark

Color Lines frger fra Kristiansand og Larvik til Hirtshals. For priser og booking se: https://www.colorline.no

Fjordlines ferger mellon Bergen, Kristiansand, Stavanger og Langesund til Hirtshals. For priser og booking se: https://www.fjordline.com/nb

FAKTA                                                                   

Målgruppe: Landskaps- og naturfotografer. For å få mest mulig ut av turen, anbefaler vi en viss fotoerfaring.

Min/maks antall: 8/15.

Utstyr: Kamera og objektiv fra vidvinkel til mellomlang tele. Du bør også ha med et trebenstativ samt, om mulig, en laptop med Photoshop eller Lightroom.

Annet: For mer informasjon om Zoom Fotoreiser, kjøpsbetingelser etc., se nettsidene våre under ”Övrigt”

Valutakurs: 100 DKK=129 NOK (pr. 09.04.2019)

BESTILLING

Du kan bestille turen ved å klikke på nedenståend lenke eller ved å ringe oss på telefon +46 470-466 40.

Foto: Serkan Günes och Hans Elmqvist